Peste 4.000 de liceeni din Timiș susțin BAC-ul în această vară. Vezi...

Peste 4.000 de liceeni din Timiș susțin BAC-ul în această vară. Vezi calendarul probelor

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai puțini elevi din județul Timiș aleg să se înscrie pentru a susține examenul de Bacalaureat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în total, la prima sesiune a BAC-ului, din județul nostru s-au înscris 4.148 de candidați.

Dintre aceștia, 4.061 au terminat liceul la zi, 45 la seral și 42 la fără frecvență. Anul trecut, s-au înscris la „examenul maturității” cu 300 de elevi mai mult.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, înscrierile la prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au desfășurat din 27 până în 31 mai.


Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a s-au încheiat vineri.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă, Limba si literatura română, va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și este urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.