CJ Timiş predă către CNI terenul pe care se află stadionul „Dan...

CJ Timiş predă către CNI terenul pe care se află stadionul „Dan Păltinişanu” pentru realizarea unei noi arene. Care este valoarea investiţiei guvernamentale

1
DISTRIBUIȚI

După ce marţi, în plenul Consiliului Local Timişoara, aleşii au votat predarea unui teren pentru realizarea sălii polivalente de 16.000 de locuri, astăzi, a venit rândul Consiliului Judeţean Timiş să facă acelaşi lucru, dar în cazul noului stadion care va fi construit tot cu bani de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii.

Astfel, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Timiş, pe ordinea de zi suplimentară s-a aflat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, a „amplasamentului teren şi asigurarea condiţiilor” în vederea realizării noului stadion modern, care va avea o capacitate de 30.000 de locuri.

„Este demersul pe care l-am făcut de ceva timp, am clarificat şi situaţia patrimonială. Am înaintat în cadrul acestui proiect terenul spre Compania Naţională de Investiţii. Bineînţeles că mai sunt paşi de făcut, consiliul judeţean demarând documentaţia pentru demolare, CNI demarând documentaţia pentru construcţie. La momentul realizării studiului de fezabilitate către companie, aşteptăm Hotărârea de Guvern care va avea două puncte importante: să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici şi să se aprobe demolarea bazei sportive. Conform legii, trebuie să obţinem Hotărâre de Guvern pentru demolarea bazei sportive şi construcţia unei noi baze sportive”, a explicat Călin Dobra.

Nicu Bitea, consilier judeţean PNL, a luat cuvântul în timpul şedinţei pentru a preciza faptul că grupul liberalilor votează proiectul.


„Discutăm de o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, este un proiect important pentru judeţul nostru, pentru regiunea noastră. În urma clarificării dvs în urmă cu o lună de zile, cu privire la faptul că acest stadion nu se va demola până în momentul în care nu va fi semnat un nou contract pentru execuţia unui nou stadion, noi, grupul liberal, vom vota acest proiect. Să nu mai fim acuzaţi de faptul că noi nu susţinem proiectele judeţului Timiş”.

De asemenea, şi Titu Bojin, consilier judeţean UNPR, a venit cu o propunere privind un posibil parteneriat între Primăria Timişoara şi CJ Timiş cu scopul realizării într-un timp mai scurt a noului stadion şi a sălii polivalente. „CJ Timiş nu este unul dintre consiliile sărace, să stăm cu mâna întinsă până când se realizează studiul de fezabilitate și aprobarea Hotărârii de Guvern pentru investiție, care eu cred că n-o vom rezolva în acest an. Atunci eu vin cu propunerea ca studiul de fezabilitate şi documentaţia pentru demolarea stadionului, care trebuie aprobată prin Hotărâre de Guvern, pentru ca să meargă mai repede şi fără prea multe tărăgănări din partea altor instituţii, să o putem face direct, cu posibilitatea de a preda apoi către CNI pentru realizarea în totalitate sau pentru a putea atrage nişte fonduri din partea Guvernului pentru realizarea stadionului. Nu cred că în această situaţie nu ar intra şi Primăria Timişoara, poate chiar un parteneriat pentru stadion și pentru sala polivalentă, ambele sunt necesare la ora actuală în Timişoara şi în judeţul Timiş. Sunt convins că nu mai reușim în acest mandat să discutăm despre realizarea lor, dar cel puțin demararea studiului de fezabilitate și proiectarea celor două mari obiective într-o alianță comună, ne dă garanția că ele vor fi realizate totuşi în doi, trei ani. Dacă stăm cu mâna întinsă să aşteptăm Hotărârea de Guvern pentru cele două investiţii şi avem convingerea că vom şi primi aproximativ 100 de milioane de euro în perioada imediat următoare de la Guvern, mă îndoiesc”, a explicat Titu Bojin.

Pe de altă parte, Călin Dobra, şeful CJ Timiş, a răspuns doar că „venim cu această propunere (n.r. de predare a amplasamentului) în urma discuțiilor avute cu CNI și asumarea de către Guvern a realizării acestor investiții”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.