Este oficial: timișorenii plătesc mai mult pentru ridicarea gunoaielor. Care sunt noile...

Este oficial: timișorenii plătesc mai mult pentru ridicarea gunoaielor. Care sunt noile tarife

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru ca operatorul de salubrizare să ridice gunoiul menajer. Astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la modificarea tarifelor de salubrizare practicate de către Retim în zona 1 din județul Timiș, din care face parte și Timișoara. Este vorba de același proiect care în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara a picat, însă astăzi a obținut 15 voturi „pentru”, astfel că a fost aprobat.

O decizie privind creșterea acestor tarife a fost luată la sfârșitul lunii iunie pentru serviciul de colectare și transport al deșeurilor în zona 1 a județului Timiș, din care face parte și Timișoara, în Consiliul Director al a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Deșeuri Timiș.

Prin urmare, ca urmare a aprobării proiectului în plen, astăzi, noile tarife pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere – populaţie urban vor fi de 10.78 lei/persoană/lună (TVA inclus), populaţie rural, 3,67 lei/persoană/lună (TVA inclus), iar pentru operatorii economici și instituții publice 305,79 lei/tonă + TVA.

„Tarifele vor intra în vigoare doar condiționat de aprobarea acestora în AGA ADID Timiș – Zona 1 și încheierea în acest sens a unui Act adițional la contractul încheiat între ADID Timiș și Retim”, scrie în proiectul de hotărâre.

Vă reamintim că, potrivit reprezentanților Retim, a fost nevoie de această majorare a tarifelor ca urmare a faptului că stația de sortare a deșeurilor a fost preluată în administrare de Colterm, iar societatea a perceput prețuri mai mari.

Acest lucru a fost susținut și de primarul Robu, astăzi, în plen, care a explicat faptul că „fără aceste modificări se intră în mari dificultăți în relația dintre Colterm și Retim.


Se cumulează, și așa sunt deja destule, se cumulează lucrări făcute și nefacturate și pe cale de consecință neîncasate. (…) Nu este de joacă cu lucrul ăsta, trebuie să înțelegem. Sunt lucruri foarte dure în ceea ce privește sortarea deșeurilor. Dacă nu funcționează stația de sortare, va fi un dezastru. Eu nu sunt de acord cu noul sistem, dar el este instituit dincolo de voința noastră și tre să-l facem să funcționeze cât mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.