Pedeapsă exemplară pentru un ofițer de la Investigații Criminale, protectorul unei rețele...

Pedeapsă exemplară pentru un ofițer de la Investigații Criminale, protectorul unei rețele de crimă organizată. Câți ani va sta în închisoare

1
DISTRIBUIȚI

Sentință dură primită, ieri, de un polițist care a sprijinit și protejat o rețea specializată în furtul de carduri și clonarea acestora. Inspectorul principal George Gavrea, care lucra la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Timișoara, era cel care se ocupa să „omoare” dosarele în care ceilalți membri ai grupării erau implicați.Polițistul era cel care asigura protecția grupării care acționa în Timișoara. Inspectorul principal este fiul unui fost ofițer al Direcției de Informații și Protecție Internă. Acesta a fost reținut, în iunie 2016, după o operațiune a DIICOT și DGA.

Tribunalul Arad a dat, ieri, sentința în care polițistul a fost trimis în judecată alături de ceilalți membri ai grupării.


Gavrea a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de sprijinirea unui grup infracțional organizat, favorizarea infractorului, fals intelectual și dare de mită și condamnat la opt ani şi 11 luni închisoare în regim de detenţie. De asemenea, instanța a decis pentru acesta interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Polițistul a fost obligat la plata a 18.000 lei către stat.

Schein Ioan a primit o pedeapsă de  2 ani, 2 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, Kanallas Izabela – 2 ani şi 5 luni închisoare în regim de detenţie,  Boroş Attila Ioan – de 2 ani şi 2 luni şi 10 zile închisoare în regim de detenţie, Miclea Ionuţ –  2 ani şi 2 luni şi 10 zile închisoare în regim de detenţie, Schein Angela – 2 ani şi 2 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, Jărdianu (fostă Lovasz) Elisabeta Nina – 1 an 8 luni închisoare cu suspsendare sub supraveghere și Ion Daniel Sorin – 7 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Sentința nu este definitivă, putând să fie contestată la Curtea de Apel Timișoara.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.