Robu minte cu tupeu în scandalul gazului de la Colterm și îi...

Robu minte cu tupeu în scandalul gazului de la Colterm și îi face ”mizerabili” pe jurnaliști. Datoriile uriașe ale companiei despre care primarul vorbește la modul general

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut o primă reacție cu privire la intenția E.on de a întrerupe furnizarea gazului către Colterm, din cauza datoriilor prea mari. După ce nu a dorit să ofere un punct de vedere legat de acest subiect toată ziua, nerăspunzând la telefon sau mesaje, primarul Timișoarei a scris, aseară, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care-i atacă pe cei care au făcut publică situația în care se află societatea de termoficare a orașului. Totuși, Nicolae Robu recunoaște că sunt datorii mari către E.on.

„Iubitorii” de Timișoara, din nou dezamăgiți! Jubilarea celor -concitadini, de-ai noștri!- ce-au anunțat o țară-ntreagă că timișorenii vor rămâne începând de astăzi fără apă caldă s-a încheiat trist. Trist pentru ei, cu bine pentru timișorenii cei mulți. Nu s-a întrerupt apa caldă! Este adevărat că avem datorii mari către E.on Gaz, cauzate de datoriile istorice pe care eu le-am găsit la nivel de sute de milioane de lei când am devenit primar, în 2012. Dar, la fel de adevărat este că am plătit până acum peste 100 de milioane din aceste datorii! Ne este imposibil în condițiile date să plătim totul și încă ritmic, asta este realitatea! Dar, în timp ce alte companii similare din țară au intrat în faliment (Oradea, Bacău etc.), Colterm este, totuși, în viață. Și facem toate eforturile să o ținem în viață, pentru că doar sistemele centralizate pot valorifica resursele energetice regenerabile și ele poluează incomparabil mai puțin decât sistemele de apartament, după cum arată toate studiile făcute de specialiști”, a scris primarul Timișoarei, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, Nicolae Robu a ținut să-i facă „mizerabili” pe cei care, ieri, au susținut că Timișoara a rămas de trei ori fără apă caldă anul trecut, după întreruperea gazului către Colterm din cauza datoriilor, deși nimeni nu a susținut așa ceva.

„Ne este foarte, foarte greu! Cel mai simplu era să lăsăm problema termoficării în seama fiecărui timișorean, evident.


Nicio bătaie de cap, niciun leu de alocat nu mai aveam atunci. De dragul Timișoarei, din spirit de răspundere, n-am făcut așa, ci am asumat varianta mult mai grea pentru noi. Nu cerem laude pentru asta, cum nu cerem pentru nimic din ce facem. Dar, ne-ar plăcea puțină solidaritate! Mai ales la greu! Luptăm, totuși, pentru interesul a 60.000 de familii de timișoreni! Cât de mizerabil trebuie să fii, oare, să susții că anul trecut timișorenii au rămas de 3 ori fără apă caldă, când de fapt gazul a fost întrerupt o singură dată și doar pentru câteva ore (pentru completitudine: o a doua oară s-a redus presiunea gazului din lipsă de debit în rețeaua națională, nu din cauza datoriilor!)”, a conchis Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mințit cu tupeu, mizând pe uitare – anul trecut în luna iunie timișorenii au rămas două zile fără apă caldă, cea de a doua întrerupere a furnizării gazului înregistrându-se în luna septembrie, tot din cauza datoriilor. În niciuna dintre situații nu a fost vorba din lipsa debitului în rețeaua națională, cum susține acum Robu.

Surse din cadrul administrației Robu au declarat că situația de la Colterm SA este una critică – datoriile curente către E.on sunt de peste 25 milioane lei, iar totalul datoriilor depășește 92 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.