„Leii din Banat” au anunţat prima mutare „externă” pentru noul sezon. Un...

„Leii din Banat” au anunţat prima mutare „externă” pentru noul sezon. Un jucător sârb aflat în premieră în România, luat de SCM Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: guerrillabasket.com

Formaţia alb-violetă de baschet masculin a anunţat azi numele celui de-al doilea senior „asigurat” pentru ediţia 2019-20. După căpitanul Pesakovic, care va continua la SCM Timişoara, conducerea „leilor” s-a înţeles cu Adam Mirkovic, un jucător sârb în vârstă de 27 de ani şi care nu a mai evoluat până acum în România.

Noul component al alb-violeţilor acoperă posturile 3 şi 4 şi a evoluat în sezonul trecut la BC Ulcinjska Rivijera, grupare din Muntenegru, şi la OKK Sloboda Tuzla, din Bosnia.


Pentru prima a avut medii de 10,39 puncte, 5,44 recuperări, 2,39 pase decisive și 1,50 recuperări. La cea de-a doua a înregistrat o medie de 5,2 recuperări, 1,2 pase şi 7,3 puncte/meci.

Belgrădeanul măsoară 2,01 metri şi a mai fost componentul celor de la Jagodina, în ţara natală, precum şi la Alte Kanti Aarau, în Elveţia. „Adam se încadrează în concepția noastră pentru viitorul sezon, în special pentru că acoperă mai multe posturi. În atac se prezintă mai degrabă ca un jucător de echipă decât ca un marcator, însă este în primul rând un baschetbalist util în ambele faze, defensivă și ofensivă. Are și experiență internațională, este ceea ce trebuie proiectului nostru”, a declarat Dragan Petricevic despre noul său elev.

SCM Timişoara se mai afla în negocieri şi cu alţi jucători, o parte dintre ei fiind componenţii cu care s-a încheiat ediţia trecută. Reamintim că „leii” au obţinut dreptul de a participa în continuare în elită după problema datoriilor către foştii jucători ai BC SCM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.