Președintele Tribunalului Timiș, sesizare la Inspecția Judiciară pe motiv că a afectat...

Președintele Tribunalului Timiș, sesizare la Inspecția Judiciară pe motiv că a afectat prestigiul justiției printr-o postare pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” a sesizat Inspecția Judiciară împotriva președintelui Tribunalului  Timiș, Adriana Stoicescu, pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”, a anunțat, astăzi, g4media.ro.  Reclamanții consideră că postarea  prin care Stoicescu își exprima sprijinul pentru Dana Gîrbovan pentru preluarea postului de ministru al Justiției conține termeni ofensatori la adresa unei părți a magistraților.

„Atacurile imunde la adresa Danei Gârbovan dovedesc micimea incredibilă a unei societăți ruptă complet de normalitate și moralitate. Politicienii corupți în tovărășie cu interlopii sponsori nu își pot imagina o justiție altfel decât cea pe care aproape au reușit să și-o creeze. Pseudo justiția lor. A pseudo polițiștilor, agramați și burtoși, plătiți regește să anunțe când vine potera cu vreo enervanta percheziție domiciliară.


A pseudo procurorilor, cei care au pus bazele republicii lor, în care inculpatul spune ce lapte a supt de la mama doar să își scape soția însărcinată de un mic viol, asa cum discret i s-a sugerat că s-ar putea întâmpla dacă nu declară ce trebuie. A pseudo judecătorilor care scriu minute la dictare, așteptând înfrigurați concediul într-o țară exotică, pentru a sta liniștiți în jacuzzi cu prietenul tocmai salvat… Asta s-a dorit”, a scris judecătoarea pe Facebook, acum trei zile.

Acuzațiile vizează faptul că Stoicescu ar recurge la generalizări care vizează întregul sistemul judiciar românesc. ”Din folosirea formei de plural nearticulat a substantivelor care denumesc diversele categorii socio-profesionale („avem magistrati”, „avem procurori”, „avem juzi”) rezultă doar că persoanele cu privire la care doamna judecător face respectivele afirmații există și sunt în număr mai mare de unu, fără ca cititorului să i se dea indicii cu privire la ponderea acestora în sistemul judiciar”, susține ”Inițiativa pentru  Justiție”.

Președintele Tribunalului Timiș este acuzat de faptul că ar fi depășit limitele libertății de exprimare care îi sunt permise unui magistrat, cei de la ”Inițiativa pentru Justiție” susținând că ”magistratul trebuie să se abțină de la a face afirmații care aduc atingere onoarei sau probității profesionale a persoanelor care activează în sistemul de justiție, iar având cunoștință de încălcări ale legii de către organele judiciare, este dator să urmeze căile legale. În cazul în care, din diverse motive, magistratul care sesizează infracțiuni alege să se comporte ca un avertizor public, este obligat moral să prezinte date concrete cu privire la afirmațiile sale, în caz contrar fiind doar un detractor al persoanelor la care se referă, al categoriilor profesionale pe care le defăimează ori chiar al justiției în general, dacă alegațiile sale vizează sistemul de justiție în ansamblul său”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.