Au început înscrierile pentru ediția de Crăciun a aventurii muzicale The Timișoara...

Au început înscrierile pentru ediția de Crăciun a aventurii muzicale The Timișoara Gospel Project

0
DISTRIBUIȚI

The Timișoara Gospel Project revine cu o ediție de Crăciun și a început înscrierile. Se caută 100 de entuziaști cu voce, curaj și un strop de nebunie care împreună vor da două concerte caritabile după doar câteva zile de repetiții. Noutățiile ediției cu numărul 14 o constituie dorința de a forma și un cor de copii și programul: alături de un band cu muzicieni profesioniști se vor interpreta colinde din repertoriul internațional și piese gospel, de aici și titlul concertelor „Gospel meets Christmas”.

Provocarea muzicală o lansează Asociația culturală TGP care dorește să susțină și de această dată prin donațiile strânse Centrul de Îngrijiri Paliative de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine” din Timișoara (www.hospice-timisoara.org), dar să și aducă laolaltă persoane de vârstă, confensiune, ocupație sau etnie diferită care împreună să încânte publicul timișorean și să experimenteze într-un nou mod comunitatea.

Există doar două condiții de participare: prezenţa la toate repetiţiile şi înscrierea prealabilă pe site-ul www.asociatia-tgp.ro până în 13 octombrie.


Repetițiile de încălzire se vor desfășura în zilele de 19 octombrie și 16 noiembrie, urmate de 10 zile de repetiții înaintea spectacolelor din 14 și 15 decembrie la sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Corul Timişoara Gospel Project există doar 10-12 zile pe an, renaşte în fiecare an cu o nouă componenţă şi preţ de două concerte vrăjește publicul până în punctul de a contamina unii spectatori care apoi se înscriu în cor la următoarea ediţie. „La gospel m-am înscris prima data undeva în 2013, dupa ce cu o vara înainte am fost la un concert susținut la Filarmonică, unde fusesem invitata de o colega de facultate, ea fiind deja în cor. Mi-a făcut pielea de găină! În toamna aceluiași an am participat și eu pana în 2017 neîntrerupt. Acum ajung doar la concerte, la repetiții mai greu, dar savoarea e la același calibru!”, a mărturisIT Ancuța Dorohoi, care a participat deja la 6 proiecte ale Asociației TGP.

Timişoara Gospel Project a evoluat de la ediţia pilot cu 10 corişti şi un pian în 2005 la ediţia jubiliară de gospel simfonic cu orchestra Filarmonicii „Banatul” şi 160 de oameni pe scenă în 2014, după care s-a realizat chiar și un album cu compoziții proprii lansat la ediția din anul 2017. Asociaţia Culturală TGP, fondată în 2012 cu scopul de a promova valori sociale şi spirituale prin artă, organizează proiecte culturale accesibile tuturor, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.