Un celebru vameș de la Stamora Moravița, prins în flagrant de DNA...

Un celebru vameș de la Stamora Moravița, prins în flagrant de DNA când lua șpagă UPDATE 3 Decizia procurorului

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune în forță a procurorilor DNA și a polițiștilior de la DGA în vama Moravița, în această după amiază. Conform primelor informații cel vizat de anchetă este Sorin Avram, un celebru vameș care a scăpat în timpul operațiunilor anticorupție din vămi.

La vremea respectivă, Avram era șef de tură. Tura condusă de acesta era considerată de contrabandişti ca fiind cea mai tare pentru că se lucra masiv pe ea, aşa cum reiese şi dintr-o înregistrare de la dosar „păi pe tura lui Avram vine … consacratu’ … ăla, cum îl cheamă, zii,… Borcheş Petru… Titi … vine Titi cu câte trei maşini, să ştii de-o treabă, nu se joacă …”, „Păi îţi spun io! Tu mie vii să-mi spui cine cară şi pe ce tură cară … tura asta ţi-i zic pe toţi care vin …acuma mai e o ţâră, dacă se mişcă ceva, îl vezi pe Mitică că se duce … o vezi pe, îi vezi pe ăia de la … ăia doi din Timişoara … ia uite-l pe vameşu’ …”.


Cu toate acestea, colegii care lucrau cu el pe tură erau nemulţumiţi că Avram nu împarte cu ei, concluzionând că „dacă nu colaborăm între noi… nu băgăm în traistă…”. Sorin Avram era considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Sorin Blejnar.

Sorin Avram a fost prins în flagrant în timp ce încasa o șpagă de la unul dintre cei care tranzitau vama Moravița. În ultima perioadă, au apărut mai multe informații că Avram nu se sfia să ceară ”dreptul” celor care treceau prin vamă. Conform martorilor oculari, anchetatorii au percheziționat și mașina acestuia. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Sorin Avram a cerut șpagă de la un afacerist care importa sicrie din Serbia. Vameșul a primit, astăzi, 70 de euro, nefiind prima oară când a cerut bani de la acesta.

UPDATE 2 Suspectul a fost dus la sediul DNA Timișoara pentru audieri, sub escorta lucrătorilor DGA. Sorin Avram, care și-a acoperit în permanență fața cu o hârtie, nu a dorit să facă declarații în fața ziariștilor.

UPDATE 3 După audieri, Sorin Avram a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată, urmând ca mâine să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.