Robu neagă faptul că Primăria Timișoara ar avea datorii de anul trecut...

Robu neagă faptul că Primăria Timișoara ar avea datorii de anul trecut către Timishort. Ce explicație are

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu încearcă să se apere și susține că nu din cauza Primăriei Timișoara nu s-a mai putut organiza ediția din acest an a Timishort, cel mai mare festival de scurtmetraje din vestul țării.

Vă reamintim că organizatorii festivalului au anunțat, în această săptămână, că Timishort nu se mai ține în 2019 din motive financiare, cauzate de întârzierea plăților din finanțările nerambursabile ale Primăriei Timișoara. Concret, municipalitatea ar avea restanțe chiar și de anul trecut, care se ridică la aproximativ 20.000 de euro, iar banii pentru ediția din acest an nu au fost încă alocați.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei susține că nu există datorii mai vechi de luna iunie ale Casei de Cultură către prestatorii de servicii.

„Nu știu care-i situația.


Au fost anumite datorii ale Casei de Cultură către diverși prestatori de servicii, de toate felurile, în cadrul vieții culturale a orașului. Este adevărat că au fost datorii. Nu știu dacă asta este problema. În niciun caz nu au fost datorii mari. La ora actuală, nu există nicio datorie mai veche de luna iunie, pentru că am preluat eu controlul de detaliu acolo. Nu există în momentul de față (n.r. datorii către organizatorii Timishort), o fi fost atunci, nu știu. Având diverse semnale că sunt datorii vechi către unii, am gândit un template de raportare și eu văd în fiecare zi care este situația și de când m-am implicat eu, am făcut să nu mai existe datorii mai vechi de luna iunie. Mai sunt câteva din iunie și ajungem în curând, practic, la zi aș putea spune cu plățile, dar nu sunt datorii mari către nimeni. Acum datorii? Exclus. Nu sunt la ora actuală datorii de anul trecut”, a explicat Nicolae Robu.

Totuși, primarul Timișoarei a admis că ar putea să existe undeva o eroare și le-a transmis organizatorilor festivalului Timishort să-l informeze cu privire la problemele pe care le au în raport cu municipalitatea.

„Păi să vină să-mi spună mie. Înseamnă că undeva este o eroare și nu apar în situație. Acum nu există, o să verific. Că a existat o întârziere, da, este posibil, am sesizat și eu multe întârzieri destul de mari și tocmai de aceea am ajuns să mă implic și în asta, deși nu ar fi treaba mea să mă ocup de micro-activitatea economică”, a detaliat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Robulache, de fiecare data reiese ca tu nu prea ai atrbutii in primarie si nu te asculta nimeni. Daca tot e asa, nu mai bine iti dai demisia si lasi pe altu’?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.