A-C Leonte și Vama reprezintă România în cadrul conferinței Budapest Showcase Hub....

A-C Leonte și Vama reprezintă România în cadrul conferinței Budapest Showcase Hub. Când susțin concerte la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
A-C Leonte va susține un concert la Timisoara

A-C Leonte și Vama vor reprezenta România în cadrul conferinței internaționale Budapest Showcase Hub, eveniment care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni în capitala Ungariei.

Alături de cele două formații autohtone, în cadrul conferinței dedicate muzicii din țara vecină vor mai evolua o serie de formații și interpreți ca Anna Kaneelina, Belau, Bratři, Buč Kesidi, Evija Vebere, Junior a, Lynch, Manon meurt, Market, Mary PopKids, Mick Pedaja, Mother’s Cake, Möbius, Perfect Son, Postman, The Bad Tones, The Hunting Dogs, The Qualitons sau Thorsteinn Einarsson. Având în vedere faptul că Timișoara este „pe drumul“ dintre țara noastră și binecunoscuta conferință muzicală din Budapesta, A-C Leonte și Vama vor susține câte un concert și în orașul nostru.

Primul recital din Timișoara va avea loc joi 14 noiembrie alături de A-C Leonte, de la ora 21, la Aethernativ. Influențați de formarea lor ca muzicieni de jazz și funk și consolidați de activitatea lor concertistică intensă și variată, membrii trupei explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor, fără a abandona frumusețea melodiei, bogăția și profunzimea armoniei, ritmurile puternice și inventive sau liniile de bass conturate, învăluitoare și pline de vitalitate.


Spiritul formației se exprimă prin forme sonore tranzitorii, care lasă să se întrevadă o realitate superioară, iar reflecțiile lor asupra contrastelor dintre lumea contemporană „virtualizată” și existența de care aceasta s-a îndepărtat dau naștere unei muzici inspirate, cu versuri profunde, de o mare forță evocativă. Albumul recent lansat, „Dream House” este revelator pentru activitatea lor din ultimii ani și demersurile lor de cristalizare a unui limbaj care să permită generarea unui discurs improvizat comun, spontan, în contextul abordării unei palete sonore extinse, inovative. „Dream House” reprezintă o sinteză a experiențelor lor muzicale individuale și colective, combinând ethosul improvizatoric al jazz-ului cu experimentele electronice psihedelice, într-o călătorie sonoră în care armoniile vocale, texturile electronice și improvizația colectivă dau o viață nouă muzicii, cu prilejul fiecărei reinterpretări, atenția obsesivă pentru detalii din studio transformându-se, în concert, într-o experiență unică și irepetabilă, care nu poate fi traită decat „în priză directă”. Pe scenă vor evolua A-C Leonte, Albert Tajti, Alex Arcuș, Michael Acker și Tavi Scurtu.

Formația Vama va susține un concert în orașul nostru vineri 15 noiembrie, de la ora 23, la Fratelli. Vama este o formație pop-rock care se joacă cu multe curente fie că e vorba de music-hall, indie rock, electro sau blues. Această varietate vine din diversitatea influențelor și formării muzicale a membrilor trupei. O forță aparte vine din versurile care se înscriu într-o stilistică originală, foarte ușor recognoscibilă, mai ales în România. Dar cel mai mare atu al trupei este forța show-ului live. Vama se simte cel mai bine pe scenă, băieții sunt instrumentiști cu foarte multă experiență, iar Tudor Chirilă reușește să imprime „performance-ului” din calitățile și experiența de actor.

Foto: Ioana Teodora Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.