Tricouri de joc speciale lansate de ASU Politehnica pentru comemorarea a 30...

Tricouri de joc speciale lansate de ASU Politehnica pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluţie GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a făcut un nou gest rar în sportul românesc. Clubul de fotbal susţinut şi financiar de suporteri a lansat două rânduri de echipament deosebite care marchează evenimentele din Decembrie 1989. Alb-violeţii vor îmbrăca de mâine noile tricouri, la derby-ul cu Ripensia, totodată acestea vor fi puse în vânzare iar un procent din încasări va fi donat Memorialului Revoluţiei din Timişoara.

Noile tricouri de joc ale „Băieţilor în ghete” au pe partea din faţă mesajul „Respect ’89” iar în partea opusă stemei se află tricolorul cu mijlocul decupat, simbolul Revoluţiei începute pe Bega. Tot simbolic acestea au ca design sârma ghimpată, atât pe faţă, cât şi pe spate.

Întreg lotul Politehnicii a vizitat azi Memorialul Revoluţiei din Timişoara, proiect întreţinut de temerarul Traian Orban. Mulţi dintre tinerii jucători nu ştiau dimensiunea a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani. „Am vrut să facem neapărat lansarea acestui tricou la Memorialul Revoluției. Pentru că anul acesta comemorăm 30 de ani de la Revoluție. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns, sunt mulți oameni care vor să afle adevărul… Datoria noastră e să fim prezenți zi de zi, an de an, și să nu-i uităm pe cei care au murit pentru libertate. E micul nostru gest simbolic de a aduce un omagiu celor căzuți la Revoluție. Sunt oameni din sânul Politehnicii, care au avut frați, surori, părinți, care au murit atunci, pentru ei înseamnă foarte mult că cineva nu-i uită. Vreau să-l felicit pe domnul Traian Orban pentru tot ce a făcut ca să poată să ţină vie flacăra asta a comemorării Revoluţiei. Îi doresc multă putere de muncă şi să rămână la fel, la fel de tenace în tot ceea ce face până acum. E un om care a îndurat mult, are mult de luptat şi va avea şi în viitor. Vrem şi noi să susţinem într-o mică măsură demersurile dânsului, tricoul va fi disponibil, vor începe băieţii să joace în el de la meciul de mâine, cu Ripensia. Am ales acest moment pentru că e un moment simbolic. E un Derby al Timişoarei, între timişoreni, şi cu toţii respectăm aceste valori. El va fi disponbiil şi pentru vânzare suporterilor, va costa 100 lei. 10% din încasări vor fi donate Asociaţiei Memorialului Revoluţiei, pentru susţinerea activităţii acestuia. Sponsorizarea se va face trimestrial, în funcţie de vânzări şi sperăm să obţinem rezultate remarcabile în acest tricou, aşa cum ne şade bine”, a declarat Sebastian Novovic, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Timişoreni „Druckeria”.

Clădirea Memorialului Revoluţiei nu se află în cea mai bună stare. Autorităţile vor să facă un nou muzeu dedicat evenimentelor din decembrie 1989 în clădirea garnizoanei din Piaţa Libertăţii.

Tricouri superbe

Cele două rânduri noi de tricouri au luat ochii jucătorilor. Ele vor fi purtate de bănăţeni cel puţin până la finele anului calendaristic. În decembrie se vor comemora 30 de ani de la evenimentele sângeroase din 1989, care au făcut din Timişoara primul oraş liber de comunism din ţară. Cel violet deschis e de portar iar ambele variante vor fi în vânzare la meciurile echipei, urmând ca apoi să fie disponibile şi în shop-ul online.

„E un moment special, într-un loc special, cuvintele ar fi prea mici, am putea să vorbim mult de ce s-a întâmplat în Decembrie 89. Mă bucur că putem şi noi să transmitem un mesaj prin evoluţiile noastre, prin echipamentul pe care-l purtăm la jocurile care urmează. Un semn de respect pentru oamenii care s-au jertfit pentru libertatea noastră şi, de ce nu, a copiilor noştri”, a spus şi Octavian Benga, tehnicianul alb-violeţilor.

La conferinţa de presă au vorbit şi doi jucători exponenţiali ai Politehnicii actuale şi totodată născuţi în 1989 chiar în oraşul de pe Bega.


„Politehnica dovedeşte încă o dată că e un club diferit, implicându-se în această acţiune, amintind tuturor de acest eveniment tragic. E trist, la 30 de ani de la acest eveniment nimeni să nu fie acuzat oficial. Dar sperăm că într-o zi vor plăti pentru tot ce au făcut”, a adăugat Adrian Ungureanu, mijlocaş care a îmbrăcat până de curând tricoul Ripensiei.

„Referitor la evenimentele din 89 dorim să-i ajutăm cât mai mult pe aceşti oameni care ne-au invitat azi aici şi sperăm să vindem cât mai multe tricouri… E mult mai frumos faţă de celelalte, sperăm să jucăm cât mai mult în acest tricou. Trebuie să fie un imbold în plus pentru noi. Am şi eu nişte prieteni foarte buni ai căror părinţi au murit la Revoluţie, au fost împuşcaţi, îmi pare rău pentru asta, nu sunt cuvinte pentru aşa ceva…”, a conchis Alin Ignea.

Partida Ripensia – ASU Politehnica se dispută mâine, de la ora 14.00 (netelevizat), pe arena „Electrica”, în runda a 17-a, intermediară a Ligii 2. „Oaspeţii” alb-violeţi au 20 de puncte, două mai multe decât gazdele roş-galbene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.