Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma...

Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma unei moțiuni de cenzură

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma unei moțiuni de cenzură, care a fost inițiată de Partidul Socialist (PSRM), ce făcea parte din coaliția de guvernare, informează site-ul Unimedia.

Deputații PSRM și Partidul Democrat (PD) au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputați. Partidul Șor s-a abținut.

„În iunie pe întuneric, cu frică, unii au decis în ultima clipă să meargă împotriva lui Plahotniuc, iar astăzi, pe lumină, mergeți împotriva unui Guvern al poporului. Refuzăm să fim părtași într-un joc, în care partenerii de coaliție încearcă să captureze statul. Aveți de luat o decizie, pentru care veți răspunde în fața propriilor alegători”, a declarat Maia Sandu, premierul dermis al Republicii Moldova.

”Noi știam ce facem și am mers în această guvernare ca să scăpăm de ciumă.


Noi știma unde mergem, dar am creat o majoritate parlamentară să salvăm oamenii de sărăcie și tiranie, iar voi vreți să vă salvați averile. Cei speriați sunt mai mulți, caută să facă înțelegeri pe la spate și vor să scape de noi, când au văzut că noi nu ne vindem, am adus bani în țară, am deschis ușile către UE și am decis să facem viața oamenilor mai bună. Unde s-a mai văzut democrați, care să voteze împotriva democrației și socialiști care să voteze împotriva ajutorului social”, a completat Sandu, co-lider al Blocului ACUM (pro-european).

Maia Sandu a făcut mai multe declarații, după ce a căzut Guvernul pe care l-a condus: „Nu avem ce să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă. Mi-aș fi dorit să facem mai multe pe reforma justiției. Aș fi vrut să avem adoptată legea justiție, dar nu există voință politică pentru lucruri serioase. Noi o să continuăm să muncim pentru oameni, să luptăm pe baricade și la Guvern, dacă ne-ar fi fost oferită această posibilitate. Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează și încearcă să acapareze instituțiile statului. Noi suntem reforma justiției și problema a fost că Igor Dodon și PSRM nu au susținut reforma justiției. Nu avem să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă”, relatează Radio Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.