Orza le-a dovedit lui Robu, Nasleu și Poliției Locale că habar nu...

Orza le-a dovedit lui Robu, Nasleu și Poliției Locale că habar nu au de legislația în vigoare. De când sunt interzise manelele în Piața Traian și ce a recunoscut primarul

7
DISTRIBUIȚI

Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Robu și directorul Piețe SA, nu cunoaște regulamentele aprobate de Consiliul Local Timișoara. Vă reamintim că primarul Robu a primit, recent, dedicații de la lăutari în Piața Traian, după ce prietenul de chefuri al interlopilor a decis să-i recompenseze pe țiganii puși să păzească zona cu muzică lăutărească, după cum susține edilul șef.

Consilierul local independent Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, a atras atenția, astăzi, în plenul consiliului local, că există un HCL încă din anul 2007 legat de regulamentul teraselor pe domeniul public. Astfel, în acest regulament scrie că în Piața Traian se admite doar „muzică folk și folclor (fără sisteme de amplificare)”.

„În Piața Traian este o atmosferă nepotrivită pentru o capitală culturală europeană, cu dedicații cu manele. Există un HCL în vigoare încă din anul 2007, în care se specifică inclusiv genul de muzică care se poate asculta la terase, pe zone. Poliția locală trebuie doar să aplice amenzi, dacă nu se respectă acest regulament. Nu este normal să fie pus primarul în postura de a răspunde la chestiuni de genul acesta. Și cine organizează astfel de evenimente trebuie să studieze bine ce se poate face acolo”, a explicat Adrian Orza.

Nicolae Robu a ținut să-i răspundă consilierului local, explicând cum a încercat Nasleu să-i educe pe țiganii din Piața Traian, punându-i să păzească căsuțele amplasate în zonă pentru târgul de produse tradiționale.

„Este un scandal legat de ce s-a întâmplat în Piața Traian. Este așa, de râsul plânsul.


În toată povestea eu ies rău, asta e realitatea.
Evident că presa nu ratează o minge la fileu ridicată atât de bine de către colegii mei. În Piața Traian sunt comasați oameni de o anumită factură și lumea se plânge că acolo nu poți face nimic, dacă nu ești atent, își lipsește ceva din buzunar, iar șeful de la Piețe a încercat să facă puțină educație acolo. Le-a explicat că nu este frumos ce se întâmplă, că ar fi frumos din partea lor să se reabiliteze, și le-a spus să asigure paza în regim de voluntariat a acelor căsuțe, astfel încât alți confrați din comunitate să nu facă rele. Și ei au zis: șefu, am vrea și noi niște muzică lăutărească de-a noastră. Și aici s-a produs greșeala. S-a adus acolo nu știu ce formație sau interpret care a cântat ce a cântat și m-am trezit cu dedicații către primarul Timișoarei. Din păcate, s-a întâmplat fără supraveghere, e o realitate. Asta s-a întâmplat, e tragi-comic. Nimeni nu a stat acolo să vadă ce muzică se cântă. A durat puțin secvența asta, dar suficient să fie filmată”, a afirmat Nicolae Robu.

După ce în spațiul public a apărut filmarea cu lăutarul din Piața Traian care-i făcea dedicații primarului Timișoarei, Nicolae Robu a luat decizia de a transmite o nouă notă internă. În document scrie că „se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită”. De asemenea, Nicolae Robu a anunțat că „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor. proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”.

„Am generat o notă internă, am atras atenția foarte clar că se interzice așa ceva, dedicații pe domeniul public și evident se interzice și să se cânte manele pe domeniul public”, a precizat Nicolae Robu.

7 COMENTARII

 1. Robu vrea educație cu manele????? Ăsta chiar a fost profesor????? Poate a rămas de cei luați de diicot ceva de tras pe nas. Robu pe lângă că e cum e și semnalizează sa l observe toată Timișoara. Acum nu că l au auzit ce gusturi are dar și da tonul la prostie acest primar. Așa e o Românie normală!!!!!!!

 2. Robule tu ești sănătos la cap???!!!????????
  De ce SRI nu ia masuri cu primarul deoarece tine de singuranta cetățenilor????????
  Dacă omul sa dilit, de ce cetățeni din Timișoara trebuie să l suporte până la sfârșit. Alooooo?????

 3. Ce pantofi rosi are Nasleu, parcă ar fi motanul încălțat. El parca așa îmbrăcat zi că face parte din șatra. Ăsta, grăsuțu asta vrea să o dea pe manechin. Dar săracul nu l ajută nici fața și nici corpul.
  Dar îl se dă mare macho. E penibil și dezgustător. Primarului Robu sa i fie rușine.
  Ne face o imagine de fug toți oamenii normali din oraș. Robu mai bine ai lucra și tu ceva.
  Toată ziua ești pe net și la petreceri.
  Nimic nu faci pt Timișoara, nimic.
  Noroc că mari investitori schimbă ei orașul
  Ce primar ești??????? Pus pe distracții și plecări în concedii non-stop.
  Demisia domnule primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.