Consilierul județean Mihai Ritivoiu: „PSD are impregnată în ADN gena defunctului Partid...

Consilierul județean Mihai Ritivoiu: „PSD are impregnată în ADN gena defunctului Partid Comunist Român”

0
DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD, a postat un nou comentariu pe blogul său, în care critică partidul din care face parte, după rezultatul rușinos de la alegerile prezidențiale.

Textul este intitulat „Prima epistolă către pesedişti. De unde venim şi încotro ne îndreptăm. Dacă mai apucăm să ne îndreptăm undeva”, iar Mihai Ritivoiu amintește, pentru început, faptul că face parte din PSD de 13 ani, perioadă în care „partidul mi-a oferit tot ce mi-am dorit”.

„Politica este un maraton, nu o cursă de o sută zece metri garduri, şi sper ca peste douăzeci de ani să fiu la fel de implicat, tot în PSD, ajuns cum-necum parte importantă din existenţa mea”, amintește consilierul județean PSD.

Mihai Ritivoiu mai spune, în textul său, că „PSD are impregnată în ADN gena defunctului Partid Comunist Român. N-o spun neapărat eu, ci Financial Times şi The Economist. Hai să ne uităm la primii lideri ai FSN: Ion Iliescu – fost membru CC al PCR, prim-secretar al CC a UTC; Alexandru Bârlădeanu – membru supleant al Biroului Politic, ministru al Comerţului exterior, vicepreşedinte al Consiliului de Ministri; Dan Marţian – Ministrul Tineretului. Lângă ei a venit tehnocraţia formată în ultimii ani ai vechiului regim cu scopul de a salva ce se mai putea din comunism, tinerii valoroşi (cercetători, economişti, specialişti in ştiintele juridice şi sociale) cărora li s-a permis accesul la informaţii si literatură de specialitate, cunoscut în anumite teorii conspiraţioniste drept Grupul de la Trocadero, si care au ocupat după Revoluţie poziţii de vârf în FSN, sistemul bancar şi în alte instituţii: Adrian Năstase, Mugur Isărescu, Eugen Dijmărescu, Ioan Mircea Paşcu, etc”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Consilierul județean critică și celelalte partide politice din România.


Astfel, Ritivoiu arată că „fratele de sânge şi de lapte al PSD-ului, PD-PDL este doar varianta mai dinamică si mai… conectată în anumite momente la evoluţiile politice şi sociale. În prezent este parte a PNL, contaminând definitiv şi acest partid istoric. Cât despre ţărănişti, ei se odihnesc la propriu şi la figurat într-un loc cu verdeaţă. USR-PLUS nu face obiectul acestei analize, nefiind parte a trecutului”.

Mihai Ritivoiu mai spune, în text, că nu critică partidul din care face parte, ci doar face o „analiză serioasă și de bun simț. Iar tot ce urmăresc este sa forţez o dezbatere internă. Pentru că îmi pasă de acest partid și vreau ca el să nu dispară. Pentru că dacă nu înțelegem de unde ne tragem, nu vom şti încotro să mergem. Iar noi venim din tenebrele unor vremuri de grea încercare, şi trebuie să ne asumăm asta înainte de orice altceva. (…) Consider că fără o asumare sinceră şi nu doar la nivel declarativ a trecutului, cu bune şi cu rele, PSD nu va mai reuşi să performeze”.

Consilierul județean PSD mai precizează că va reveni cu alte două materiale, în zilele următoare, în care va vorbi despre unde consideră că s-a greșit și ce ar fi de făcut. În final, Ritivoiu amintește faptul că în turul doi al alegerilor prezidenţiale de anul acesta Viorica Dăncilă a fost votată de 3% din tinerii între 18 şi 24 de ani, de 7% dintre tinerii între între 25 şi 34 de ani şi de 12% de electoratul între 35 şi 44 de ani. „Acesta este scorul spre care ne vom îndrepta în câţiva ani dacă nu schimbăm ceva. Iar întrebarea: avem lideri (naţionali şi judeţeni) care au capacitatea ca pe viitor să atragă voturile tinerilor? Pentru că aici este una din cheile problemei”, a conchis Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.