DNA percheziționează sediul PSD Arad și sediul DRDP Timișoara UPDATE 13 Cine...

DNA percheziționează sediul PSD Arad și sediul DRDP Timișoara UPDATE 13 Cine a fost reținut de DNA după audieri VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA şi polițiştii DGA percheziționează sediul PSD Arad, a declarat, în urmă cu câteva minute, deputatul PSD de Arad Florin Tripa. Acesta a venit însoțit de avocatul său la sediul DNA Timișoara, susținând că a fost chemat pentru audieri și nu știe despre ce este. „Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a susținut Tripa.

Anchetatorii au descins și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, care a fost transformată într-o pușculiță pentru PSD Arad. Investigațiile au început în urmă cu nouă luni, de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Cel care coordona activitatea era Cristian Horgea, membru PSD și nimeni altul decât soțul prefectului de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcție, în 15 noiembrie. Șpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la neregulile constatate.

Anchetatorii au stabilit că procente din banii colectați plecau spre unii dintre șefii din DRDP Timișoara, direcție condusă de Cristian Ispravnic, care a fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar. Probele adunate au scos la iveală faptul că, practic, pesediștii arădeni au transformat DRDP în sucursală de partid, unde angajările s-au făcut pe criterii de partid și în funcție de șpăgile primite. Ispravnic l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiş și Caraş-Severin. Asta deși Lucaciu a fost condamnat, în 2013, la zece luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic cu migranți când lucra în vama Nădlac 2. Un alt condamnat care a fost angajat de Ispravnic este Vasile Alin Băețan, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce în 2006 a cerut șpagă 1.500 lei de la un camionagiu. Un alt pesedist care s-a ales cu o funcție a fost Mirel Pascu, fostul primar PSD din Bocșa, care a ajuns să fie șeful departamentului juridic al DRPD Timișoara. Vă reamintim că Pașcu a fost percheziționat și audiat ca suspect de DIICOT în dosarul de la Caraș-Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substanțe toxice.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Ancheta DNA îl vizează și pe senatorul PSD de Caraș-Severin Ioan Chisăliță.

UPDATE 2 Senatorul PSD Ioan Chisăliță a fost adus la audieri cu o mașină a DGA Caraș-Severin. „N-am nicio legătură cu acest dosar, o să vedeți”, a spus Chisăliță la intrarea în sediul DNA Timișoara.

UPDATE 3 Una dintre persoanele vizate de perchezițile din acest dosar este Elisabeta Miutescu, angajata DRDP care în 2010 a cerut șpagă pentru ca cele aproape 30 de vehicule din caravana AC/DC să poată părăsi țara, la vama Nădlac. Patru angajați ai CNADNR au fost concediați după scandalul celor 1.500 de euro ceruți echipei tehnice ai formației australiene, însă trei dintre aceșita, printre care și Elisabeta Miutescu, au contestat în instanță decizia de concediere și au fost reangajați.

UPDATE 4 Deputatul PSD Florin Tripa a fost informat că are calitatea de suspect, dar că dosarul este unul complex. „Este un dosar în lucru mai complex pe DRDP Timișoara. Mi s-a dat calitate de suspect pentru trafic de influență, că aș fi favorizat numirea în funcție a unui domn, cu care nu mai am o relație cu dânsul din 2016, chiar am fost certați, dar și că s-ar fi angajat nașul meu la DRDP Timișoara pe funcția de inginer simplu, nu pe funcție de conducere, inginer de drumuri și poduri, e meseria dânsului de 30 de ani. Numirea directorului respectiv cred că s-a făcut în acest an. Cred că există un denunț pe integralitatea dosarului, nu mi s-a comunicat exact. Există o interceptare, mi s-a pomenit numele, chestiuni de acest gen, nu știu exact. În cursul zilei de astăzi o să am acces la dosar” a spus Florin Tripa, deputat PSD, la Antena 3, după audierile de la DNA.

UPDATE 5 La audieri a ajuns și liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.


Acesta a refuzat să facă orice fel de declarații în fața presei.

UPDATE După câteva ore, și senatorul Ioan Chisăliță a părăsit sediul DNA Timișoara. „Nu am nicio legătură. Ce am avut de declarat am declarat. Am fost doar audiat”, a spus senatorul PSD la ieșirea de la audieri.

UPDATE 7 Oamenii legii fac percheziții și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Anchetatorii ridică documente legate de modul abuziv în care a fost făcut destituirea unui inspector școlar. Ancheta o vizează pe fosta inspectoare-șefă, Anca Stoenescu.

UPDATE 8 La audieri a ajuns și Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timișoara. Acesta a spus că a fost la percheziții la sediul DRDP și că nu i-au cerut colegii de partid să facă anumite numiri în funcții. „Nu știu încă nimic. Nu pot să fac declarații, pentru că este un dosar în curs”, a spus Ispravnic. Odată cu acesta, la sediul DNA Timișoara a ajuns și Vasile Alin Băetan.

UPDATE 9 Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „cei trei colegi, din acest moment, dacă DNA consideră și există un judecător care se exprimă în acest sens, pot fi urmăriți penal”.

UPDATE 10 La ieșirea din sediul DNA Timișoara, Dorel Căprar a trecut de două ori pe culoarea roșie a semaforului, în încercarea de a scăpa de întrebările jurnaliștilor. „Nu mă simt vinovat cu nimic, nu înțeleg de ce am fost chemat aici”, a declarat Dorel Căprar.

UPDATE 11 Anca Stoenescu, fostul inspector școlar general de la ISJ Arad a ajuns la audieri. „Nu am făcut nicio destituire ilegală”, a spus Stoenescu înainte de a intra în sediul DNA Timișoara.

UPDATE 12 Elisabeta Miutescu a ajuns la audieri la sediul DNA Timișoara. La percheziții, oamenii legii au găsit în locuința acesteia, printre altele, un pistol cu gaze care avea seria ștearsă și pentru care nu existau documente de proveniență.

UPDATE 13 După audieri, procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a opt dintre cei care au trecut azi pragul DNA Timișoara. Cristian Ispravnic, Elisabeta Miuțescu, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băițan, Cristian Horgea și Anca Stoenescu au fost reținuți și urmează ca mâine să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.



4 COMENTARII

  1. Nevinovatul milionar e persecutat de statul paralel, habar Nu stie ce are politia cu el, a aflat din presa . Toti, dar absolut TOTI , au aceeasi versiune. Saracii hoti din banul public 🙁

  2. Na super tare, l-au reținut pe dibolul de Ispravnic. Ce să zic, dacă spunea careva că dibolului este infractor ar fi sărit de cur în sus, cum ne permitem un asemenea limbaj. O instituție publică condusă de un infractor… în România, epoca modernă.

  3. De ce abia acum ? Despre faptul că la frontieră se iau şpăgi la cântar se ştie de zeci de ani. Toţi şoferii de TIR ştiu. DNA nu ştia de zeci de ani ? E normal să se ia şpăgi zeci de ani şi DNA să intervină abia acum ? Sau îi ia că sunt pesedişti şi nu mai sunt la putere ? De primăria Timişoara o să se ia când nu vor mai fi liberalii la putere ? Nu ar fi normal. Dacă unii iau şpăgi, abuzează de funcţii şi prejudiciază statul de terenuri sau case de sute de milioane de euro ar fi normal să răspundă. Să se prioritizeze cazurile în funcţie de mărimea pagubei produse ! Să-i ia pe toţi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.