Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, și cel al lui Ion...

Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, și cel al lui Ion Mocioalcă, fost lider județean PSD, apar în dosarul permiselor de port-armă din Caraș-Severin UPDATE 1 Reacția lui Mocioalcă

0
DISTRIBUIȚI

mihai fifor

Informaţii noi din dosarul permiselor port-armă eliberate ilegal în Caraş-Severin. Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, şi cel al fostului lider judeţean PSD, Ioan Mocioalcă, apar în anchetă, transmite Digi 24.

Cei doi social-democrați sunt menționați în discuții atașate dosarului penal în care mai mulți polițiști din Caraș Severin au fost reținuți, după ce unul dintre cei care ar fi beneficiat în mod ilegal de menținerea dreptului de port-armă ar fi invocat numele celor doi pentru a câștiga credibilitate în grupul infracțional, dar și pentru a pune presiune pe conducerea IPJ Caraș Severin, potrivit procurorilor.

Persoana respectivă, un social democrat care face parte din conducerea locală a PSD, era nemulțumită că picase examenul de prelungire a permisului după ce acesta a fost organizat ca la carte, spun procurorii DIICOT.


Aceasta, în condițiile în care șeful serviciului Arme era în concediu în momentul în care a fost organizat concursul. De examenul picat de această persoană s-a ocupat adjunctul serviciului.

În urma acestui rezultat, a avut loc o discuție în care a fost invocat numele lui Fifor, la acea vreme ministru de Interne, și pretinse legături pe care acesta le-ar avea cu Ion Mocioalcă, drept presiune la adresa celor care au organizat acest examen, potrivit DIICOT.

Cinci persoane au fost reținute în acest dosar, iar prefectul județului, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat astăzi că Lupu și-a dat demisia și că mâine, în ședința de guvern, va fi numit un alt prefect.

UPDATE 1 Contactat de PRESSALERT.ro, liderul Pro România Caraș Severon, Ioan Mocioalcă, a declarat că ” de acest caz al permiselor am aflat, ieri, din presă. Nimeni nu s-a plâns la mine de nimic, legat de acest subiect. Probabil că nu sunt singurii care se folosesc de numele meu. Îmi aduc aminte că niște oameni se foloseau de numele lui Emil Constantinescu ca să obțină avantaje, alții se dădeau neamurile lui Adrian Năstase. Nu am fost sunat și nu am sunat pe nimeni pentru chestiuni legate de arme. Cât despre relația mea cu Fifor, ea există, am fost colegi de partid atâția ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.