JazzyBIT încheie anul 2019 cu un concert în ton festiv, „acasă“

JazzyBIT încheie anul 2019 cu un concert în ton festiv, „acasă“

0
DISTRIBUIȚI

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) – cei trei membri ai trupei timișorene JazzyBIT vor susține ultimul lor concert din 2019 „acasă“, la sfârșitul acestei săptămâni. „Încheiem anul în ton festiv cu un concert la Iulius Town Timisoara, chiar înainte de Crăciun. Noi am avut un an minunat, și ne bucurăm să-l terminăm acasă! Vă așteptăm duminică, 22 decembrie, de la ora 18, în zona Atrium, lângă bradul de Crăciun“, spun membrii trupei.

La începutul acestui an, JazzyBIT a susținut un un concert aniversar care a marcat aniversarea a șapte ani de existenţă a trupei, la Atelier 22TM, care a fost transmis integral, prin livestreaming. După alte câteva concerte susținute în țara noastră, timișorenii au fost invitați să cânte în cadrul festivalului Rabobank Amersfoort Jazz Festival 2019 ( Olanda),evenimentul find urmat de un mini – turneu în Statele Unite ale Americii. În cadrul acestuia, timișorenii au cântat în celebrul club Blue Note din New York, în cadrul grandiosului Blue Note Jazz Festival dar și în Rockwood Music Hall din New York, o locație care dispune de trei scene unde au cântat printre alții Lady Gaga, Gary Clark Jr sau Mumford and Sons.


Cele patru concerte susținute în S.U.A. de băieți au avut parte de succes. Pe parcursul acestei veri formația a mai fost prezentă la Open Air Blues Festival Brezoi, Gărâna Jazz Festival, East European Music Conference and Showcase Festival 2019 (Sibiu), A to JazZ 2019 (Sofia), Sziget Festival (Budapesta) sau Alba Iulia Music & Film Festival 2019.

În luna noiembrie a acestui an JazzyBIT a susținut un recital în cadrul Katara European Jazz Festival, care a avut loc în Doha, Quatar. Cea de-a 6-a ediție a acestui festival de renume , a inclus concerte susținute de formații din 13 țări europene printre care s-au numărat Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Portugalia, România, Spania sau Elveția. La o zi după concertul din Doha, Qatar, timișorenii au revenit în Novi Sad, orașul în care au susținut un concert acum doi ani în cadrul festivalului Exit, pentru a susține un recital inclus în Jazz Marathon, un eveniment organizat de Novi Sad Jazz Festival.

„M-aș bucura mult să avem succes în continuare cu JazzyBIT și să reușim să ducem muzica noastră în cât mai multe locuri de pe mapamond. Lucrăm pe moment la numeroase piese noi, dar nu ne-am planificat când și sub ce formă vom lansa un posibil al 3-lea album. Adevărul e că avem foarte multe solicitări de concerte, și mai puțin timp de compus, dar ne bucurăm enorm pentru orice eveniment la care putem lua parte. Când am pornit în 2012 niciodată nu ne-am gândit că vom ajunge să cântăm în atâtea locuri, dar am învățat foarte multe și suntem foarte recunoscători pentru ceea ce s-a întâmplat până acum“, spune Teodor Pop, pianistul trupei, despre planurile de viitor ale celor de la JazzyBIT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.