Soția liberalului Nicoară, apropiat al primarului Robu, condamnată la închisoare cu executare...

Soția liberalului Nicoară, apropiat al primarului Robu, condamnată la închisoare cu executare pentru fraudarea fondurilor de sănătate

3
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a decis, vineri, ca Diana Nicoară, soția liberalului Flavius Nicoară, un apropiat al primarului Nicolae Robu, și cea care conducea clinica Selfmed Clinique, să fie condamnată la închisoare cu executare în dosarul fraudării fondurilor de sănătate. Vă reamintim că Flavius Nicoară era, conform listei întocmite de liberali, cel care ar trebui să ocupe funcția de director al Direcției Sanitar Veterinare Timiș.

Alături de aceasta au fost trimiși în judecată Cristian Careba, fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Laura Mihai şi Graţiela Los, angajate la CJAS, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aceștia au fost acuzați de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată, în cazul omului lui Careba, susţinut de liberalul Cristian Buşoi, pentru înșelăciune în formă continuată și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privat în cazul celei care conduce clinica şi săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual şi uz de fals pentru cele două.

Vă reamintim că anchetatorii au ridicat documente pentru a dovedi că s-au făcut decontări fictive la CJAS Timiș de către clinica Selfmed în mandatul lui Careba. Un control al Curții de Conturi a scos la iveală că s-au decontat, de exemplu, servicii de planing familial pentru bătrâni de peste 80 de ani sau că pe un singur pacient au fost decontate , într-un singur an, și câte 20 de controale în diverse secții ale clinicii deținute de familia liberalului Flavius Nicoară.

Tribunalul Timiș a decis achitarea celor trei reprezentanți ai CJAS Timiș, Diana Nicoară fiind condamnată la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Parchetul a declarat apel, iar în urma judecării acestuia l-a admis în parte. Diana Nicoară a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare și obligată alături de părţile responsabile civilmente SC Selfmed SRL şi SC Selfmed Clinique SRL să plătească prejudiciul de 753.765,59 lei.

3 COMENTARII

  1. Domnul primar o cunoașteți, sunteți prieten cu familia Nicoară????? Trebuie să ieși live să confirmați sau să informați, sunteți obligat moral pt noi cetățeni ca să putem trai liniștiți într-o Românie Normală,,,,,,…….

  2. D-le Lasxy, cum dracu să nu cunoască Robu fam. Nicoară , când Flavius Nicoară , pe lângă faptul că sunt colegi de partid , acesta este șef al biroului Managementul Calității din cadrul Primăriei Timișoara .
    In rest , d-le Lasxy, mare atenție la gramatică ! Aveți multe lacune .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.