Biobanca de probe biologice, deschisă la UMF Timișoara

Biobanca de probe biologice, deschisă la UMF Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara au marcat 75 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior. Sesiunea științifică a Școlilor Doctorale ale UMFT și a Academiei de Științe Medicale, coordonată de prof.


univ. dr. Ioan Sporea, dar și inaugurarea oficială a Biobăncii de probe biologice, au fost urmate aseară de un program artistic special, cu concerte de muzică de cor, operă și recital ”Evergreen”.

Sesiunile științifice au adus în atenție teme de cercetare pe diverse specialități, tinerii medici fiind preocupați pentru explorarea unor tipuri noi de tratament în diverse afecțiuni. Această categorie de cercetători, va beneficia, începând de acum, de Biobanca de probe biologice – celule, fluide, ţesuturi -inaugurată special cu ocazia aniversării celor 75 de ani.

Biobanca creeaza o serie de facilităţi esenţiale în procesul de cercetare ştiinţifică. Unitatea, care dispune de dotări de ultimă generaţie şi  de specialişti cu competenţe în domeniu, va fi deschisă tuturor proiectelor de cercetare medicală și va acorda asistență specială tinerilor cercetători: studenți, doctoranzi, asistenți universitari.

Evenimentele la UMFT vor continua zilele acestea cu alte manifestări științifice, dar și cu evenimente sportive care includ campionate de șah și tenis de masă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.