Expoziția Linia deschide un nou spațiu dedicat artelor din Timișoara

Expoziția Linia deschide un nou spațiu dedicat artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, la Timișoara se va deschide un nou spațiu dedicat expozițiilor și evenimentelor din zona artei, care poartă numele de Indecis.

Inițiat de Mimi Ciora și Sergiu Sas, spațiul își propune să continue muncă începută la Spațiul 2/2, un alt spațiu artistic independent care s-a închis la finalul anului trecut. Scopul acestui spațiu este atât de a ajuta prin expoziții și evenimente artiștii la început de carieră, cât și de a genera evenimente proprii din zona artei și/sau hibridizate cu diverse domenii precum știință, ecologie, science-fiction, biologie, teorie contemporană etc. Prin programele derulate la fața locului, inițiatoirii vor încerca să stimuleze producția artistică.


Deschiderea noului spațiu va avea loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 18. Spațiul Indecis se află pe strada Coriolan Brediceanu nr. 2.

Primul eveniment al acestui spațiu este expoziția „Linia/The Line” a artistului Alexandru Grigore. Titlul expoziției se referă la linia de cale ferată, care în trecutul nu foarte îndepărtat deservea diverse ansambluri industriale care după revoluție au fost falimentate și vândute la fier vechi de către “marii câștigători” ai tranziției. Alexandru Grigore a documentat fotografic o parte din aceste foste fabrici și uzine. Folosindu-se de experiența lui de 6 ani în domeniul serigrafiei la Primitiv Print, atelier de serigrafie fondat împreună cu Sorina Vazelina, fotografiile sunt imprimate chiar de către el prin acest proces. Mai mult decât atât, din fostele situri industriale artistul a adunat diverse materiale și substanțe precum cărămizi, gudron, țigle, rugină, pe care apoi le-a mărunțit și le-a folosit în procesul de tipărire. Astfel, de exemplu, o fotografie a fabricii de cărămidă de la Cărpiniș a fost tipărită / serigrafiată folosind cărămidă pisată adunată chiar din ruinele fabricii. Această imagine este și coperta cărții în care artistul a strâns rezultatele cercetării sale. Această carte a fost premiată anul trecut în cadrul concursului Cele mai frumoase cărți din România și va putea fi răsfoită în cadrul expoziței. La „Indecis” vor fi prezentate o parte din materialele adunate pentru al doilea volum al proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.