Reacția lui Tuducan la parcarea cadou: ”Aveți de dezvăluit multe ilegalități din...

Reacția lui Tuducan la parcarea cadou: ”Aveți de dezvăluit multe ilegalități din Timișoara însă mă întreb de ce nu o faceți și totul se rezumă la Teo prietenul Primarului”

2
DISTRIBUIȚI
Omul de afaceri Teodor Tuducan are punctul său de vedere legat de parcarea construită pe terenul Primăriei Timișoara fără a exista o hotărâre de consiliu local în acest sens. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că prietenul lui Nicolae Robu a semnat împreună cu o altă persoană documente la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș prin care solicitau, în numele Primăriei Timișoara, eliberarea acordului de mediu pentru construirea parcării de lângă benzinăria construită de Tuducan. La momentul publicării articolului, Teodor Tuducan nu a putut fi contactat, ulterior acesta transmițându-și punctul de vedere prin intermediul mai multor mail-uri.
Teodor Tuducan și-a explicat demersul la APM Timiș prin faptul că ”conform HCL 431/2015 emisă de Primăria Timișoara-a fost o cerința ca odată cu construirea statie de carburanți
să fie realizată o parcare de utilitate publică și deasemenea toate amenajările rutiere precum și dotările tehnico-edilitare se vor executa pe cheltuiala beneficiarului investiției -stație de distribuție carburanți, toate acestea urmând a fi finalizate odată cu întabularea stației. Vezi adresa -NR .DT 003063/12.11.2015 si adresa  NR.DT2015 002668/01.10.2015. Alta adresa este -Direcția Clădiri Terenuri cu nr.CT2015 030343/17.11.2015 prin care toate sarcinile revin investitorului stației pentru realizarea parcării. În data de 03.11.2015 cu nr 4356 sa eliberat Certificat de Urbanism depus către Primăria Timisoara prin Apollini Company societate care a realizat investiția -Parcaje.Doar asa se putea respecta cerinta din HCL. În data de 27.10.2015 Societatea Apollini devine
superficiara stației de carburanți și realizează investiția care era o obligație să poată fi întabulată stația.


Procesul Verbal este încheiat între Primăria Timișoara și Apollini prin care sa realizat donația cu titlu gratuit a parcari -obligație prin HCL, Primăria neavând niciun cost -asa cum sa cerut în mod repetat. Nu am fost fericit că în ședinta de HCL am fost oarecum condiționat ca odată cu construcția stației să amenajez locuri de parcare pentru utilitate publica prin investiția societății, însă asta a fost cerința consilierilor și a serviciului Comisia de Circulație. Costurile legate de eliberarea unor avize si proiecte,cost întabulare, cost donație ,etc au fost suportate de către propietarul-superficiarul Apollini Company”.
Vă reamintim că în hotărârea de consiliu local prin care s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru ridicarea benzinăriei a fost introdus, fără niciun fel de logică, în aparență, că, în baza unei adrese a comisiei de circulație, ”se propune studierea amplasării pe domeniul public (parcela aflata în prezent, în proprietatea Statului Roman, nr. cad. 437222) a unei suprafețe de 910 mp. ca zonă verde reglementată și 30 locuri de parcare publice,  precum și a amenajărilor rutiere și dotărilor tehnico – edilitare necesare pentru deservirea obiectivului, ce se vor realiza pe cheltuiala investitorului”.  Nu era niciunde vorba de o obligație sau de o condiționare, ci de o propunere.
Teodor Tuducan a trimis redacției mai multe documente trimise de APM Timiș Primăriei Timișoara pe tema acordului de mediu pentru construirea parcării și a confirmat implicarea Aureliei Pomparău în demersurile efectuate. ”Documentația pentru obținerea Autorizatiei de Mediu atât pentru benzinărie cât și pentru parcare a fost elaborata prin

Doamna Aurelia Pomparu find un proiect comun(și parcare are conform cerinței Agenției separator de produse petroliere-necesar dacă se depășesc 5 locuri de
parcare-donat catre Primaria Timisoara). Mai exact fiind condiționat prin HCL de realizarea investiției și a parcări ,precum și donarea acestei parcări cu titlu gratuit”.
Prietenul de concediu al primarului Robu s-a declarat nemulțumit de faptul că am continuat să investigăm acest subiect. ”Nu înteleg -eu am dat, nu am luat de la Statul Roman nimic , și mă întreb de ce aceste minciuni le scrieți din nou, și mergeți să faceți o vizită în stație și vedeți cum parchează atât ziua cât și noaptea în stație-limitând accesul, mașinile locatarilor din blocurile învecinate. Eu personal cred ca aveți de dezvăluit multe ilegalități din Timișoara însă mă întreb de ce nu o faceți și totul se rezumă la Teo prietenul Primarului.Nu am cumpărat și nici închiriat nimic din domeniul public și nici nu am relații de afacere cu statul .Este și ultima oara când voi coresponda cu redacția dvs,o zi bună”.

2 COMENTARII

  1. Cum nu a luat de la Statul Român nimic. Terenul care era zonă verde nu a fost al statului ? L-a luat prin cumpărare de drepturi, retrocedare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.