Tot mai mulți elevi și profesori din Timiș cu infecții respiratorii. 19...

Tot mai mulți elevi și profesori din Timiș cu infecții respiratorii. 19 dascăli diagnosticați cu gripă

0
DISTRIBUIȚI

gripa copii

A crescut numărul elevilor și profesorilor din județul Timiș care au fost diagnosticați cu infecții respiratorii sau gripă.

Inspectoratul Școlar Timiș a transmis, astăzi, că potrivit informărilor venite din partea unităților de învățământ, în acest moment, 19 dascăli au gripă.

De asemenea, au fost confirmate și aproape o mie de cazuri de infecții respiratorii, dintre care 276 la preșcolari, 517 la școlari și trei la cadre didactice.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă, spun medicii.


De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.