ASU Politehnica şi-a prezentat cele şase achiziţii cu care atacă mini-returul de...

ASU Politehnica şi-a prezentat cele şase achiziţii cu care atacă mini-returul de pe locul 6. „Băieţii în ghete” vor avea şi un nou preşedinte

0
DISTRIBUIȚI

A şasea clasată a Ligii 2 a făcut şase transferuri în această iarnă. Mutările dau speranţe fanilor viola „la mai mult” decât simpla supravieţuire în eşalon. Printre cele mai importante nume sosite la ASU Politehnica se numără jucători care cu puţin timp în urmă evoluau cu succes în elită, Sergiu Popovici şi Alexandru Munteanu, dar şi tineri localnici cu potenţial, aşa cum e cazul lui Dorin Codrea sau Nicolae Sofran.

Celelalte două achiziţii sunt atacantul Alexandru Pop şi mijlocaşul Dragoş Săulescu, ambii doriţi şi în trecut la Politehnica. „Returul va fi mult mai greu, în contextul acesta am încercat şi cred că am reuşit să ne întărim echipa, reuşind şase transferuri. Se intâmplă lucruri care s-au intâmplat şi până acum la Politehnica, rămânem la fel de serioşi. Rămânem în baremul nostru financiar. Mulţumesc celor care au venit, au înţeles situaţia clubului”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al alb-violeţilor.

La reuşita campaniei de transferuri a contribuit din plin antrenorul Octavian Benga, care i-a convins pe de o parte pe unii jucători să semneze cu echipa de pe Bega, dar care a şi reuşit să aducă un sprijin financiar clubului în această perioadă. „Au fost prieteni de-ai lui Tavi (Benga), au venit alături de noi. Ceea ce a spus face în continuare… E foarte important că suntem clubul Politehnicii, nu putem decât să le mulţumim… avem o bază foarte bună de pregătire”, a mai spus Cociu, care a subliniat şi importanţa Druckeriei şi a suporterilor în general în progresul clubului. De altfel, acesta a recunoscut interesul pentru internaţionalul U17 Sebastian Nechita de la Suceava. Jucător care ar putea fi adus chiar în urma discuţiilor începute de druckeri: „Suntem interesaţi de tot ceea ce înseamnă jucători tineri. S-a discutat la Suceava, Druckeria are libertatea să poartă discuţii în acest sens… când lucrurile se aşează vom purta discuţii la nivel de club”. Cociu a precizat că interesul pentru tineri nu e întâmplător, zilele trecute bănăţenii testând un alt junior 2003 de la Târgovişte.

Altfel, în lotul pentru mini-retur prezentat presei, pe lângă jucătorii deja cunoscuţi se află patru exponenţi ai propriei generaţii 2003: portarul Alex Borbei, fundaşul Daniel Pintea, mijlocaşul Denis Radu şi atacantul Demetris Cristodulo.

Antrenorul Octavian Benga era de asemenea încântat că achiziţiile vor creşte nivelul de calitate şi concurenţa din cadrul lotului. „Ne aflăm înaintea debutului părţii a doua a campionatului. O parte a doua care va fi mult mai grea pentru toate echipele, inclusiv pentru noi. Majoritatea echipelor au transferat jucători buni şi foarte buni. Toate meciurile vor fi pe muchie de cuţit, nu se poate da un pronostic. Am şi dorit cu cei din cadrul clubului şi cei care susţin acest proiect să transferăm aceşti şase jucători. Pentru care am şi negociat personal uneori. Sunt fotbalişti cu caracter frumos, asta am dorit, să aducem oameni care să reprezinte clubul Politehnica. Am încercat să închegăm cât mai rapid acest lot. Am dorit să fie şi băieţi buni şi combativi în campionat, ca să avem rezultate bune. Vreau să-i felicit şi eu, pentru că au venit în pragul salarial al echipei.


Probabil că suntem una dintre echipele cu cel mai mic buget din Liga 2. Ei au venit cu sufletul şi, de ce nu, să dăm speranţe iubitorilor de fotbal din Timişoara”, a declarat „principalul” „Băieţilor în ghete”.

„Obiectivul e foarte clar clasarea în primele zece locuri. Asta nu înseamnă că nu tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate, jucăm la victorie”, a mai opinat Marius Cociu.

„Despre ce urmează, e o emulaţie în jurul echipei, cred că s-a apropiat mai multă lume şi din zona oamenilor cu bani. Nu au venit cu contribuţii foarte mari e adevărat… Dorim să ajungem cât mai sus, obiectivul e locurile 1-10, dar nu se ştie niciodată. Lotul e foarte bun…”, a spus şi Florin Drăgan, actualul preşedinte al lui ASU Poli.

Revine Viorel Şerban

Chiar şi după plecarea din funcţia de preşedinte, fostul rector, Viorel Şerban, a rămas apropiat de club. Prin alegerea lui Florin Drăgan ca rector al UPT, acesta e nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte al clubului de fotbal iar pe acest post va reveni… Viorel Şerban. „E poate ultima conferinţă din calitate de preşedinte de club. Din 16 martie se va ocupa altcineva, tot din cadrul Politehnicii (…) Probabil noul preşedinte va fi domnul Şerban. Am avut discuţii. E şi normal, dumnealui m-a avansat din funcţia de prorector. Nu cred că avem pe altcineva dintre prorectori cu cunoştinţele sale în domeniu… Dumnealui a fost implicat de la început in acest proiect”, a spus Florin Drăgan.

Prezentarea lotului va avea loc inaintea amicalului cu FK Zemun, ultimul repetiţie dinaintea restartului, meci care se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, pe arena „Ştiinţa”, alb-violeţii neavând joc în prima etapă din 2020 prin retragerea Daco-Geticii. Se pare că jocul cu Rapid, din etapa a 23-a, se va juca fie duminica, 1 martie, după masă, sau luni, 2 martie, cu posibilă oră de start ora 18.00 conform informaţiilor parvenite dinspre deţinătorii drepturilor TV.

Cele şase achiziţii

#11 (pe tricou) – Dragoş Săulescu (CSM Reşiţa) – mijlocaş dreapta, 28 ani

„De mult am vrut să joc pentru această echipă, au o galerie adevărată, cum rar se vede la noi in ţară. Am venit la insistenţele domnului antrenor Tavi Benga şi ale domnului rector şi ale domnului Cociu. Un plus au fost suporterii. De aceea am ajuns aici. De vreo trei ani am tot purtat discuţii”

#17 – Alexandru Pop (Viitorul Pandurii) – atacant, 26 ani

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la acest club, mulţumes tuturor care au avut încredere în mine. Am fost accidentat, dar cu ajutorul staffului am reuşit să mă pun pe picioare. Aştept începutul campionatului şi sper să nu dezamăgesc”

#21 – Dorin Codrea (CSC Dumbrăviţa) – mijlocaş central, 22 ani

„Pot să spun că m-am întors din nou la Poli. După trei ani şi jumătate. Am găsit un lot bun, unit. Sper ca împreună cu jucătorii nou veniţi să aducem un plus. Şi eu sunt un alt jucător după acest timp. Sper să ajungem cât mai sus in campionat”.

#15 – Nicolae Sofran (CSC Ghiroda) – fundaş/mijlocaş dreapta, 18 ani

„Poli este o nouă provocare pentru mine. Un nou pas în cariera mea. Mi-aş dori alături de colegii mei să nu dezamăgim. După ultimele rezultate aş putea spune că toată lumea are aşteptări mari de la noi. Sper că vom reuşi un retur bun”

#25 – Alexandru Munteanu (Petrolul) – mijlocaş dreapta, 31 ani

„Am venit la acest club pentru că e un club serios, susţinut de suporteri, sinceri, şi sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să nu dezamăgesc. Am intrat in ritmul echipei. La fosta echipă am avut un tratament deosebit, m-am antrenat singur o săptămână… Dar am făcut două antrenamente pe zi acum. Sper să nu dezamăgim. Locul pe care ne aflăm în clasament ne dă speranţe că putem ajunge şi mai sus”

#29 – Sergiu Popovici (Hermannstadt) – fundaş/mijlocaş stânga, 26 ani

„Am venit la ASU la inistenţa domnului antrenor. Am venit cu gânduri bune. Avem un lot foarte bun, cred că o să formăm o echipă bună şi o să facem o figură frumoasă în campionat. Eu sunt în urmă cu pregătirea, o să mă antrenez până la începutul campionatului. Am avut o problemă cu o accidentare. Mulţumesc domnului antrenor pentru încredere… La noi în România când un jucător e accidentat clubul nu mai are nevoie de el”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.