Iohannis: „Ludovic Orban și-a depus în această seară mandatul”. Vor avea loc...

Iohannis: „Ludovic Orban și-a depus în această seară mandatul”. Vor avea loc consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat.

„În acestă seară domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-minsitru desemnat. Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe asupra propunerii de Guvern. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat.


În esență, se datorează această situație PSD; care a boicotat ședința de ieri (luni – n.r.), nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj”, a afirmat Klaus Iohannis, marți seara, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că va avea consultări cu partidele, miercuri.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, președintele Iohannis a declarat că varianta optimă o va anunța după ce se va consulta cu partidele politice, miercuri, și va lua o decizie.

Chestionat mai departe dacă se va asigura că persoana are susținerea și din partea partidelor care au boicotat învestirea Guvernului în Parlament, șeful statului a spus: „Eu voi sonda opiniile partidelor parlamentare și voi încerca să fac o desemnare care va duce la o procedură care se finalizează. Mă voi asigura că fac o desemnare bună”.

Președintele Iohannis a anunțat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat și că miercuri cheamă partidele parlamentare la consultări.

„Voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine la ora 16.00 și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20.00. Apoi voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.