Nicolae Robu a băgat-o pe Mirela Toc, angajata primăriei cu care se...

Nicolae Robu a băgat-o pe Mirela Toc, angajata primăriei cu care se află în dispută, în comisia de disciplină pe motiv că a stat prea mult pe Facebook în timpul serviciului

6
DISTRIBUIȚI

mirela toc

Continuă războiul dintre funcționarul public Mirela Toc și primarul Timișoarei. Astfel, Nicolae Robu a întocmit o sesizare către comisia de disciplină din cadrul Primăriei Timișoara, în care a acuzat-o pe Mirela Toc, angajată în cadrul Biroului Salubrizare, că nu și-a îndeplinit „atribuțiile de serviciu cu profesionalism” în luna decembrie a anului trecut.

Concret, în sesizarea semnată de Nicolae Robu se arată că Mirela Toc ar fi folosit calculatorul de serviciu în scop personal timp de 52 de ore și 30 de minute în luna decembrie. Ca dovadă este atașat în sesizare și un raport de trafic de pe Internet, extras de pe serverul primăriei, din care reiese că Mirela Toc ar fi stat pe „Facebook – 42 ore, 30 min, Yahoo Mail – 8 ore, 30 min, Twitter – 8 min, Instagram – 3 min, relatii.net – 5 min, epochtimes – romania.net – 15 min, opiniatimisoarei.ro – 8 min, eva.ro – 2 min, farmec.ro – 35 min, kudika.ro – 1 min, renasterea.ro – 1,5 min, laclasa.ro – 6 min, andreearaicu.ro – 6 min”.

„Conform fișei de pontaj, a avut 10 zile lucrătoare pontate în luna decembrie 2019. astfel, cumulând 80 de ore lucrate. Din totalul de 80 de ore, aproximativ 52 ore și 30 minute a desfășurat activități de pe calculatorul de serviciu în sco personal. Adică aprox. 65% din orele lucrate în luna decembrie nu a muncit în interesul PMT și pentru timișoreni”, scrie în sesizare.

De asemenea, Mirela Toc este acuzată de Nicolae Robu și pentru „îndeplinirea extrem de deficitară a atribuțiilor din fișa de post”.

„În toată luna decembrie 2019, a transmis doar nouă poze cu deșeuri abandonate pe domeniul public, în data de 4 decembrie, în intervalul orar 12.01 – 12.56. Așadar, deși a solicitat și a primit toate condițiile necesare pentru a realiza munca pe teren, în toată luna a muncit efectiv aproximativ 2 ore (o oră pe traseu + maxim o oră drum dus / întors de la sediul primăriei).


Restul atribuțiilor din fișa de post nefiind cazul de a fi efectuate în luna decembrie 2019, rezultă că din totalul de 80 de ore a lucrat efectiv doar 2 ore, adică 2,5% din timp”, mai scrie în sesizare.

Comisia de disciplină din cadrul Primăriei Timișoara s-a întâlnit astăzi, la ora 11.00, pentru a analiza sesizarea. Însă ședința a fost amânată pentru data de 18 februarie, la ora 11.00, după ce membrii comisiei nu au venit cu documentele care să demonstreze acuzațiile lui Nicolae Robu, pe care Mirela Toc le-a solicitat.

„Ședința s-a amânat pentru că nu sunt probe în dosar. Citația și sesizarea trebuia să fie însoțite de trei anexe, care erau traficul calculatorului din serverul primăriei, fișa mea de pontaj. Vreau să vă spun că eu am fost plătită în luna decembrie, iar șefii mei care au atribuții în domeniul salubrizării nu au făcut sesizări împotriva mea. Ca urmare, au semnat fișele de pontaj. Nu este corect ca primarul care numește prin act adițional membrii comisiei de disciplină, el să aplice sancțiunea disciplinară. El nu poate să dovedească că eu m-am uitat pe Facebook 52 de ore, atâta timp cât, în luna decembrie, șeful meu direct, Daniel Coraș, mi-a dat ca sarcină de serviciu să întocmesc proiect de hotărâre, referate privind regulamentul de colectare și transport al uleiului uzat, regulametul de colectare a bateriilor și acumulatorilor, diverse variante pe care i le-am trimis. M-a trimis la Târgul de Crăciun, să întreb comercianții dacă au contract cu o firmă pentru colectarea uleiului uzat… or, toate aceste mailuri se găsesc în calculatorul meu și, culmea, nu se regăsesc în tabelul făcut de domnul primar. Pentru mine această sesizare a comisiei de disciplină este o pedeapsă pentru că în lunile august și octombrie am trimis mail primarului și administratorului public cu privire la neregulile de la salubrizarea stradală. Nu mi-au răspuns”, ne-a declarat Mirela Toc.

În ultimii ani, Mirela Toc i-a acuzat pe șefii săi din Primăria Timișoara, inclusiv pe Nicolae Robu, de ilegalități și abuzuri. De altfel, funcționarul public a depus inclusiv plângeri penale împotriva primarului Timișoarei și a altor șefi din instituție. Anul trecut, Mirela Toc a fost transferată la Biroul de Salubrizare, fiind nevoită să-și desfășoare activitatea într-un birou de nici doi metri lățime.

Tot anul trecut, Mirela Toc l-a acuzat pe Ioan Nasleu, pe vremea aceea consilier personal al primarului Robu, că ar fi amenințat-o pe holurile Primăriei Timișoara, după ce a dat like-uri pe Facebook unor articole scrise de Dragoș Boța, editorul șef al Pressalert.ro.

6 COMENTARII

  1. nu poate dovedi asa ceva domnul „inginer” doar pe baza serverului primariei. alta dovada e cretinismului si a incompetentei. chiar daca tanti a stat pe facebook toata ziua, nu e ceva ce poate fi astfel dovedit. facebook poate sa stea bine-merci in fundal si sa tot faca trafic

  2. Acest interlop Robu Nicolae se comportă exacta ca și într-o rețea mafiota și nimeni nu face nimic. Are atitudine de interlop. De ce colegii tac?????? Dacă accepți poți să urmezi chiar tu care acuma doar citești despre ce ii se întâmplă colegului tău. Nu mai stați pasivi, fie el și primar.

  3. Ce tupeu jegos are așa zisul primar, acest om nu are limite și bunul simt, urât că asistăm la așa ceva din partea unui primar. Ne este rușine nouă că avem acest primar care ar trebui să se ocupe cu totul de altceva….. În Timișoara gunoaiele sunt de miros din Bulgaria și el o tine cu prostii….. Așa ne trebuie dacă am votat un asemenea om care să ne fie rușine cu el. Domnule primar nu credeți că sunt lucruri cu adevărat importante de făcut în Timișoara de care ar trebui să vă ocupați?????

  4. Dar el în fata cui răspunde????? Doamnă faceți și dumneavoastră plângere penală deoarece acest primar stă non-stop pe internet și mai mult vă hartuieste de ceva timp, dar ar trebui și procurori DNA sa și facă meseria????? Alooooo DNA oare chiar așa să fiți toți????? Să nu vă pese de de nimeni, și această femeie are un suflet de om????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.