Thy Veils a lansat un nou videoclip din albumul „Neoradiant” VIDEO

Thy Veils a lansat un nou videoclip din albumul „Neoradiant” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul timișorean Thy Veils a lansat un nou videoclip, la piesa „One Endless Trail of Sunsets”, compoziție care se regăsește pe albumul discografic „Neoradiant“, lansat la sfârșitul anului trecut.

Neoradiant denumește și următorul capitol în odiseea grupului: realizarea unui film science ficion de lungmetraj. O întreagă galaxie se materializează treptat sub formă de piese noi, videoclipuri, instalații, ilustrații, povestiri și spectacole-concept. Filmările pentru „Neoradiant” au avut loc până acum în Timișoara, Budapesta, Atena, Viena, Praga, Tbilisi și Berlin.

„De la Forbidden Planet (1956), primul film cu coloană sonoră electronică în întregime, până la sintetizatoarele baroc din muzica lui Wendy Carlos pentru A Clockwork Orange (1971), muzica electronică a fost dintotdeauna asociată cu genul science-fiction“, au transmis inițatorii acestui proiect.

Echipa care a realizat acest material sonor este compusă din Daniel Dorobanțu (electronics, texte, producție, visuals), Alira Mun (voce, texte), Manuela Marchiș (voce), Dora Gaitanovici (voce), Petre Ionuțescu (trompetă), Sergiu Cătană (tobe), Punu (tobe), Ion Dorobanțu( electronics) și Attila Lukinich (mixaj și master).

„Incontestabil, muzica este un limbaj universal.


S-a născut odată cu oamenii, dar nu a încremenit în timp. Este în permanentă prefacere. Acum trebuie să îi învățăm noile dialecte. Înainte era nevoie de un laser, magnet sau ac pentru a reproduce sunete. Acum e nevoie doar de coduri. Cu un laptop, un om poate înlocui o orchestră. Evoluția producției muzicale este atribuită tehnologiei. Avangardist și în același timp primordial, Thy Veils depășește granițele muzicii. Acest ansamblu sincretic reunește compozitori, instrumentiști, producători, precum și designeri, stiliști, dansatori, coregrafi, scriitori, artiști vizuali sau inovatori tech.Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și uneori, înaintea lor. De peste 20 de ani descoperă, explorează și cartografiază sonor și vizual un întreg univers. Experiența umană înțeleasă prin artă“, spun inițiatorii proiectului Thy Veils.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.