Agenția Națională pentru Romi, reacție dură după înregistrarea cu prefectul de Timiș....

Agenția Națională pentru Romi, reacție dură după înregistrarea cu prefectul de Timiș. Ce i se cere premierului Orban într-un document oficial

2
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională pentru Romi a reacționat dur după ce, ieri, PRESSALERT.ro a publicat înregistrarea dintre prefectul de Timiș, Liliana Oneț, și inspectorul școlar general, Aura Danielescu, pe tema închiderii școlilor din județ.


În timpul discuției, Oneț a afirmat referindu-se la una dintre fetele infectate cu coronavirus că ”fata asta putea să fie pozitivă și din alt mediu, nu numai de la școală. Înțeleg că este tot dintr-o familie de romi”.

În documentul transmis primului ministru Ludovic Orban, Agenția Națională pentru Romi își exprimă ”profunda îngrijorare (…) Considerăm că afirmațiile unui reprezentant guvernamental, care asociați direct etnia cu factori de risc de sănătate publică, sunt de natură să întărească stereotipurile și prejudecățile față de romi și stau la baza propagării discriminării, marginalizării și urii rasiale, fiind incompatibile cu eforturile Guvernului României de combatere a atitudinilor îndreptate împotriva romilor. Având în vedere situația de față, care influențează negativ opinia publică în ceea ce privește minoritatea romilor din România – în contextul în care se impun măsuri urgente și de comunicare corectă pe teme de sănătate publică, care să țină seama de respectul drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, indiferent de etnia acestora -, vă solicităm să interveniți la nivelul opiniei publice și să luați măsuri ferme pentru stoparea atitudinilor antirome la nivelul discursului public guvernamental”.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.