Containerele pentru izolarea persoanelor cu coronavirus, cumpărate de Consiliul Județean Timiș, ajung...

Containerele pentru izolarea persoanelor cu coronavirus, cumpărate de Consiliul Județean Timiș, ajung în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că cele zece containere pe care instituția le-a achiziționat cu scopul de a fi izolate, la nevoie, persoanele cu coronavirus, încep să fie distribuite din această săptămână.

„În baza solicitărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a solicitărilor făcute de Poliția de Frontieră, dar și a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, noi am alocat din fondul de rezervă al Consiliului Județean Timiș suma de aproximativ 350.000 lei, din care 250.000 lei pentru achiziționarea a cinci module duble de izolare. Mai exact, este vorba de zece containere de locuit, care sunt dotate cu chicinetă, baie, posibilitatea de apă caldă, aparat de aer condiționat și mobilier în totalitate.


Aceste containere încep de săptămâna aceasta să fie distribuite de către cel care ne-a ofertat și vor fi preluate de către inspectoratele pentru situații de urgență, cu scopul de a fi amplasate în zonele de frontieră, în mod special, sau acolo unde direcția de sănătate publică solicită amplasarea acestor containere”, a explicat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a precizat că tot în această săptămână vor ajunge și șapte din cele unsprezece termoscanere care vor fi cumpărate pentru a fi distribuite Poliției de Frontieră. Valoarea unui astfel de aparat este de aproximativ 4.000 de lei.

„Tot în baza solicitărilor făcute de către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, mâine am convocat consiliul județean pentru aprobarea unui proiect de hotărâre de consiliu. Și anume, proiectul are mai multe articole. Primul articol va fi alocarea sumei de 150.000 lei pentru spitalul de boli infecțioase, pentru achiziționarea de consumabile în cadrul spitalului. Mai exact, de teste pentru detecții de coronavirus și de echipamente speciale de protecție pentru angajații din spital. Tot în cadrul acestui proiect de hotărâre de consiliu va fi aprobat un nou fond de rezervă la nivelul Consiliului Județean Timiș, în valoare de un milion de lei, astfel încât să fim pregătiți de a veni în sprijinul instituțiilor sau de a fi pregătiți pentru orice situație care ar putea să apară în viitor”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.