Decesul cu numărul 79 în epidemia de coronavirus, confirmat de autorități după...

Decesul cu numărul 79 în epidemia de coronavirus, confirmat de autorități după ce a fost semnalat de presă

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că bilanțul deceselor survenite în urma complicațiilor provocate de virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19 a crescut la 79. Confirmarea a venit după ce Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații.

„Urmare a răspunsului SUUB, in data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus”, a transmis GCS.

Este vorba de o femeie în vârstă de 84 ani din București, care s-a prezentat în data de 26 martie 2020 la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de Urgență cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19.


Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiași dată, cu rezultat pozitiv în data de 27 martie 2020, zi în care pacienta a și murit. Bătrâna suferea de insuficiență cardiacă și avea un pacemaker permanent.

„Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.