Şefi de secţii de la SCM Timişoara, destituiţi de Vasile Ruşeţ în...

Şefi de secţii de la SCM Timişoara, destituiţi de Vasile Ruşeţ în plină criză de coronavirus. „I-a surprins şi pe ei şi pe mine”

0
DISTRIBUIȚI

Attila Brosovszki şi Ilie Triţoiu, managerul secţiei de rugby, respectiv al celei de baschet din cadrul Sport Club Municipal, se numără printre cei demişi unilateral de Vasile Ruşeţ. „Expulzarea” primului a fost anticipată de Dan Dinu, fostul finanţator Timişoara Saracens, care l-a atacat dur pe actualul şef SCM şi care totodată a dezvăluit numele celui care ar urma să-l înlocuiască pe Brosovszki.

Conducătorii secţiilor din cadrul SCM au fost chemaţi azi dimineaţă rând pe rând de către Vasile Ruşeţ. Zvonuri legate de posibila îndepărate a lui Brosovszki şi Triţoiu din „familia SCM” au apărut încă de la prima instalare a lui Vasile Ruşeţ în fruntea clubului autorităţilor locale. Ruşeţ a fost iniţial detaşat în funcţie, apoi Primăria Timişoara a găsit o altă soluţie pentru ca acesta să poată sta pe scaunul de director al clubului în mod legal – Ruşeţ a fost numit consilier personal al edilului Nicolae Robu. Cei doi conducători „expulzaţi” azi au fost şi cei care şi-au arătat cel mai tare nemulţumirile faţă de Ruşeţ în luna decembrie, în primul „mandat” al acestuia.

„Da (am fost chemaţi)… Am auzit şi eu ceva zvonuri dar nu am aplecat urechea. Nu ştiu din ce cauză sau de ce s-a întâmplat acum. Nu ştiu nici motivul, absolut nimic. Deocamdată verific cât e de legal ce s-a întâmplat, apoi, în funcţie de asta o să acţionez şi eu în continuare. Ieri am primit mesajul să mă prezint azi la birou… Nu ne-a spus, am întrebat care e motivul, dar nimic. Am fost pe rând, ne-am întâlnit acolo în zonă (n.r. cu ceilalţi directori). Exact aşa i-a surprins şi pe ei ca şi pe mine.


Nici unul nu se aştepta… Eu mai aveam contract până la finalul anului 2020 era contractul de colaborare cu SCM”, a declarat Attila Brosovszki pentru Pressalert.ro.

Atât Brosovszky, cât şi Triţoiu, vor mai rămâne în funcţie până la 1 aprilie. Vasile Ruşeţ a spus pentru tmsport.ro că nu e mulţumit nici de managerul secţiei de handbal, Dan Dumitru. Conform şefului SCM, ar exista „neconcordanțe în contractul de management în ceea ce privește aspecte ce țin de asumarea bugetului. Sportiv, în condițiile date (n.r. restanțe salariale destul de mari), am declarat mereu că sunt foarte mulțumit de echipe”. Conform aceleiaşi surse și Dan Ardelean, managerul secției de tenis, se află în aceeaşi situaţie cu Brosovszky şi Triţoiu.

Dan Dumitru susţine însă că el a fost chemat pentru a rezilia vechiul contract şi a semna unul nou. „Mi s-a reziliat contractul în forma actuală. Eu şi aşa aveam, se putea rezilia oricând în cazul meu, aşa am conceput eu, aşa am fost de acord, dacă clubului nu-i place putea să rezilieze, la fel şi eu cu preaviz de 15 zile. S-a reziliat cel în desfăşurare şi voi conduce secţia pe un contract de activitate sportivă care va expira la finalul anului… Contractul l-am avut pe o firmă, s-a reziliat, şi mi-a făcut unul nou… Nu (n.r. mi-a reproşat nimic), am negociat un alt contract. Al meu expira în 30 iunie… Din moment ce sunt în continuare nu cred că voia (n.r. să mă dea afară), dacă voia nu mi-l propunea. Nu ştiu ce se întâmplă la celelalte secţii…”, ne-a spus Dumitru.

Dan Dinu, fostul finanţator al Timişoara Saracens, a dezvăluit schimbarea din fruntea clubului de rugby pe reţelele sociale. „Ţara arde şi baba se piaptana. In plina criza de coronavirus, domnul Vasile Ruset, mare director al SCM Timisoara, nu se gandeste cum sa plateasca salariile jucatorilor, nu se gandeste cum sa preîntimpine o raspandire a virusului in randul jucatorilor SCM, nu se gandeste sa identifice surse de finantare pentru SCM (si lista poate continua), in schimb se gandeste cum sa-l dea afara pe managerul sectiei de rugby Attila Brosovski. OK,.o avea dansul motivele lui. Dar sa il schimbi pe Brosovski cu un taran agramat, care nu vorbeste o limba straina, care toata viata lui a furat de pe unde a putut, mi se pare deplasat. Think twice!”, a scris Dan Dinu pe pagina sa de Facebook.

P.S. Eu, Dan Dinu nu voi mai pune piciorul la nici un meci al Timisoarei si nu voi mai sprijini sub nici o forma SCM Timisoara”, a adăugat fostul conducător al echipei de rugby. Dan Dinu a plecat oficial din clubul Timişoara Saracens SCM la finele lunii mai din 2018, dar a rămas un apopiat al echipei.

Fostul finanţator din practic cea mai bună perioadă a sportului timişorean cu balonul oval ştie şi cine ar fi cel care ar urma să-i ia locul actualului manager, e vorba de Dan Borzaş, care a fost conducător al clubului înainte de perioada „sarazină”: „Pentru cei ce nu au inteles cine se intoarce, e vorba de inegalabilul domn Borzasi !!!!”.

În ceea ce priveşte lotul de rugby, acesta s-a pregătit până miercuri normal. Jucătorii sunt oricum liberi în această perioadă, căci primele jocuri oficiale interne la seniori în 2020 sunt în luna aprilie. După pregătirea de săptămâna trecută rugbiştii din Timişoara au rămas la casele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.