Frecție la piciorul de lemn. Tuneluri de dezinfectare la intrarile pieţelor din...

Frecție la piciorul de lemn. Tuneluri de dezinfectare la intrarile pieţelor din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: g4media.ro

Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că Pieţe SA a achiziţionat cinci tuneluri pentru dezinfectare, care vor fi amplasate în halele de carne şi lactate din pieţele din Timişoara. Una dintre ele va fi mobilă şi va ajunge la piaţa volantă de lângă stadionul „Dan Păltinişanu”, care rămâne deschisă şi în această perioadă.

Tunelurile, care până acum au fost instalate în spitale, pentru intrarea și ieșirea din zonele contaminate, spații închise, se vor regăsi la Timișoara în aer liber, în Piaţa Iosefin, Piaţa Badea Cârţan, Piaţa 700, Piaţa Doina şi Piaţa Dacia. La cea din urmă va fi instalat un tunel mobil, care va fi mutat şi în piaţa volantă de lângă stadion.

Edilul a specificat însă că tunelurile achiziționate de Piețe SA, unde director este apropiat și fost consilier al primarului Robu, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă din Timișoara, ar putea fi folosite abia de săptămâna viitoare, deoarece nu a venit încă şi dezinfectantul comandat: „Substanţa consumabilă la această oră nu e venit.


Sperăm că va veni, ca mâine să fie folosit tunelul… Dacă nu, asta este, de săptămâna viitoarele pieţele vor avea la dispoziţie aceste tuneluri”.

Edilul-șef a menționat că a cerut și managerilor spitalelor aflate sub „umbrela” primăriei să achiziționeze astfel de tuneluri. „După ce am fost sesizat că există aceste tuneluri-porţi pentru dezinfectare, am cerut managerilor spitalelor să procure, unii au obţinut donaţii, am spus că pentru sănătate facem orice, să procure câte pot… Au zis că opt ar fi destule, eu am zis să luăm zece, că nu-s destule niciodată… noi având foarte multe locaţii. Nu ştiu câte au sosit. Eu am mers pe mâna medicilor, beneficiarilor. M-am informat cât îs de bune, mi-au spus că merită. Eu am fost dispus să aloc banii necesari”, a spus Robu, două astfel de instalații fiind deja pregătite la Spitalul Municipal și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Conform g4media.ro, specialiștii spun că aceste dispozitive au mai curând o eficiență limitată, sigur inexistentă în cazul coronavirusului SARS-Cov19, ba chiar riscă să pună în pericol sănătatea oamenilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.