Reacția ambasadei României din Viena la nemulțumirile muncitorilor reveniți din Austria

Reacția ambasadei României din Viena la nemulțumirile muncitorilor reveniți din Austria

0
DISTRIBUIȚI

O parte dintre muncitorii reveniți în țară din Austria s-au plâns la sosire că sunt introduși în carantină instituționalizată, deși li s-ar fi spus că acest lucru nu ar fi necesar dacă au teste negative pentru COVID-19 făcute în ultimele trei zile.

Ambasada României la Viena a transmis către PRESSALERT.ro un punct de vedere referitor la această situație.


„Dorim să facem precizarea că personalul diplomatic și consular al Ambasadei României în Republica Austria nu a oferit niciunui cetățean român informații potrivit cărora prezentarea la intrarea pe teritoriul României a unui test Covid-19 negativ nu mai vechi de 72 de ore ar avea ca rezultat exceptarea de la intrarea în carantină instituționalizată. Toate informațiile transmise cetățenilor români, care s-au adresat telefonic sau în scris Ambasadei României din Austria cu privire la condițiile de călătorie spre și din România, au avut în vedere cadrul legal aplicabil și aflat în vigoare la momentul respectiv”, au transmis reprezentanții ambasadei.

Vă reamintim că mai multe curse feroviare pentru transportul muncitorilor spre și dinspre Viena au fost organizate ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.