CNCD a hotărât: intenția primarului Robu a de a interzice manelele în...

CNCD a hotărât: intenția primarului Robu a de a interzice manelele în spațiul public este discriminare

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis că intenția primarului Nicolae Robu de a interzice manelele în spațiile publice din Timișoara reprezintă o faptă de discriminare.

Vă reamintim că, după ce în spațiul public a apărut filmarea cu un lăutar din Piața Traian care-i făcea dedicații primarului Timișoarei, Nicolae Robu a luat decizia de a transmite o notă internă în scria că „se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită”.

Ulterior, primarul a revenit și a specificat că interdicția se aplică doar evenimentelor organizate de structurile subordonate Primăriei.

Nicolae Robu a mai fost amendat în trecut de CNCD, însă de această dată a scăpat cu un avertisment.


„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional”, spune decizia CNCD.

Reacția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării vine după ce Asociația Global Inclusion a depus o petiție la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) în cazul notei interne prin care edilul-șef le ceruse subalternilor interzicerea manelelor la evenimentele publice din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Desi nu imi plac manelele si nu mă omor dupa folclor, Măscăriciul Municipal a dovedit încă o dată că este decerebrat total si judecă cu mațu gros. Că ne place sau nu, SIGUR e discriminare sa interzici un gen de distractie ! In situația asta imbecilă, scornitorul zilnic de șmecherii ridicole, menite să țină loc de bună gospodărire s-a băgat singur ca prostul organizănd Luna-Parcurile prostuli gust. Luna-parcurile lui Robu la amatori de manele au avut succes ! In loc sa fie măndru că i-au dedicat compozitii, s-a supărat ca prostul pe sat și i-a interzis. Cu acesată invenție ar putea concura la marele premiu al rubricii „Am fost un dobitoc” care o citeam cu deliciu candva in Academia Cațavencu ! Va rog priviti fotografia de pe Opinia Timisoarei si raspundeti cine a intrat la dans cu manelistii, Robu sau G5 si Bill Gates ? Vedet articolul: https://www.opiniatimisoarei.ro/interzicerea-manelelor-in-spatiul-public-la-timisoara-e-discriminare-decizia-cncd-impotriva-primarului/20/05/2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.