Useristul Cătălin Drulă nu refuză o propunere de ministru al transporturilor: „Când...

Useristul Cătălin Drulă nu refuză o propunere de ministru al transporturilor: „Când te duci acolo trebuie să te duci cu viziune reformistă”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Cătălin Drulă e un aprig contestatar al modului de lucru în actualul minister al transporturilor. Întrebat dacă ipotetic ar accepta poziţia ocupată acum de Lucian Nicolae Bode, pe care l-a criticat dur, Drulă nu a ascuns că se gândeşte la această posibilitate într-un anumit context.

„Strict teoretic, sunt gata să-mi asum o poziţie, dacă pot să ajut în administraţia centrală. E parte din acţiunea politică la care m-am angajat la nivel central şi în calitate de parlamentar. Acum depinde foarte mult şi de context. Trebuie să fiu convins că e o conjunctură în care să pot să-mi fac ceea ce-mi doresc, în sensul de reformă de modernizare. Evident, ca orice om responsabil politic, cu capul pe umeri, lucrurile acestea se evaluează în funcţie de context, pe care nu pot să-l prevăd acum. Ca disponibilitate de a-mi asuma o funcţie executivă, da există”, a confirmat Cătălin Drulă în videoconferinţa USR Timiş susţinută ieri.

Drulă a criticat vehement deciziile luate de ambele guverne în privinţa loturilor „cu probleme” de pe autostrada Lugoj-Deva, care au dus la procese pierdute de stat.


Tot ieri acesta a mai spus despre actualul ministru al transporturilor că „abia acum, în mai, a schimbat puţin retorica. Da, să reziliezi la 99% un contract e o măgărie. Până acum nu era o măgărie. Cred că ministrul acesta e una din lunga listă a victimelor sistemului… Sistemul de la ministerul transporturilor e unul de furt, de minciună şi incompetenţă şi când te duci acolo trebuie să te duci cu viziune reformistă. În care să aduci oameni noi, să-ţi dai seama din sistem cine sunt oamenii care-ţi spun adevărul şi cine sunt pentru un loc călduţ. De exemplu directorul CNAIR care a semnat efectiv toate astea e Sorin Scarlat, acest om a fost până ieri, director adjunct, abia ieri (n.r. joi) după ce premierul Orban s-a răţoit în şedinţa de guvern a fost demis sau şi-a dat demisia. Cine merge în postura de ministrul transportului trebuie să gândească: nu te duci şef peste un sistem pe care să nu-l deranjezi. Da, stârneşti un cuib de viespii, te vor sabota, îţi vor pune piedici, vor scoate mizerii în presă. Ministrul acesta s-a dus cu o abordare aşa, neconflictuală, şi e unul din lunga listă care lucrează cu sistemul care e… S-a întâlnit cu oamenii aceia. El ar fi putut pune lucrurile în normalitate cu autostrada. Nu a vrut să-şi asume gestul curajos…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.