Campionatele de handbal nu se mai reiau deloc. SCM Politehnica ar mai...

Campionatele de handbal nu se mai reiau deloc. SCM Politehnica ar mai avea obiectiv în Cupă: „Ne-am dori să disputăm turneul”

0
DISTRIBUIȚI

FR Handbal e printre ultimele foruri notabile de pe continent care a decis să-şi „îngheţe” complet ligile interne. În urma Consiliului de Administraţie de azi s-a decis să nu fie desemnate nici măcar campioanele pentru această ediţie. Conform ierarhiei SCM Politehnica ocupa locul 8, ultimul care ducea în play-off conform sistemului stabilit (iniţial). Alb-violeţii ar mai fi avut obiectiv doar în Cupă, acolo unde s-a calificat pentru turneul F4, dar deocamdată nu se ştie exact când va avea loc competiţia.

FRH-ul condus de Alexandru Dedu schimbase de două ori datele pentru reluarea competiţiilor. În speranţa că totuşi se va mai putea juca în ediţia 2019-20, ultima programare viza mijlocul lunii iunie, dar până la urmă s-a decis, la fel ca „afară”, că handbalul nu poate continua în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

„În condițiile acestei pandemii, care s-a prelungit, consider că s-a luat o decizie corectă la momentul acesta.


Bineînțeles că ne-am dori să disputăm turneul final de Cupa României, deoarece e un drept câștigat pe teren. Vom vedea în ce condiții se va disputa și dacă desfășurarea acestui turneu va fi conform regulamentului, adică organizatorii să asigure cazarea și masa participantelor”, a spus Dan Dumitru, şeful secţiei de handbal a SCM-ului.

Deşi nu vor mai juca, nu e exclus ca handbaliştii alb-violeţi să fie chemaţi la sală. „Locul 8 din campionat e obiectivul minim pe care ni l-am propus; sunt convins, că play-off-ul ar fi adus câteva surprize și ordinea actuală ar fi fost modificată. Până la urmă, durata îndelungată a pandemiei a dus la această decizie, una pe care o consider bună pentru jucători. Băieții mai au programate antrenamente, pentru că sezonul se închide în 30 iunie. Mâine (n. n. marți, 19 mai) avem o ședință la club să vedem unde ne aflăm acum și ce vom face în continuare”, a precizat Dumitru.

Decizii similare, de „îngheţare” sunt aşteptate şi la baschet, în timp ce la rugby sezonul va continua probabil abia în toamnă, trecându-se la un sistem primăvară-toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.