Guvern: Dacă nu va creşte numărul cazurilor de coronavirus s-ar putea relua...

Guvern: Dacă nu va creşte numărul cazurilor de coronavirus s-ar putea relua spectacolele în aer liber

0
DISTRIBUIȚI

parcul rozelor

Miercuri, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii teatralor. S-a discutat despre reluarea spectacolelor în aer liber, dar şi a repetiţiilor în condiţii de siguranţă sanitară atât pentru actori şi personalul de suport, conform unui comunicat al Executivului.

„Consultările premierului Ludovic Orban au continuat astăzi cu reprezentanţii artelor teatrale, discuţiile fiind concentrate asupra măsurilor de susţinere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât şi pe termen mediu şi lung. Preocuparea comună a reprezentanţilor Guvernului şi artelor teatrale este legată de reluarea producţiilor de spectacol (repetiţiilor) şi a activităţii culturale, în condiţii de siguranţă sanitară atât pentru actori şi personalul de suport, cât şi pentru cetăţeni”, potrivit comunicatului.

Astfel, într-o primă etapă, în funcţie de evoluţia epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

„Viaţa culturală îmbogăţeşte viaţa oamenilor şi societatea.


Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispoziţie a unor granturi pentru sectorul cultural independent. De asemenea, îmi doresc reluarea activităţii culturale, însă în funcţie de evoluţia epidemiologică şi în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestările culturale”, a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, premierul Orban a afirmat că vor fi menţinute formele de sprijin pentru angajaţii din activităţile care vor rămâne restricţionate prin decizii guvernamentale (plata şomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activităţii vor fi decise măsuri active de susţinere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părţi din cheltuielile de salarizare pentru angajaţii care îşi vor păstra locurile de muncă, se arată în comunicat.

La consultările de astăzi cu reprezentaţii artelor teatrale, alături de primul-ministru au participat vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.