Iohannis, despre decizia CCR privind amenzile: Fără aceste sancțiuni ar fi fost...

Iohannis, despre decizia CCR privind amenzile: Fără aceste sancțiuni ar fi fost mai mulți morți

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că fără sancțiunile impuse prin ordonanțele militare numărul morților era mai mare în România și a criticat politicienii care au „primit cu satisfacție” decizia CCR prin care amenzile au fost declarate neconstituționale.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că măsurile drastice adoptate de România au avut drept scop protejarea cetățenilor.

„Confruntată cu o amenințare fără precedent, România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea coronavirusului.


Am văzut ieri (miercuri-n.r.) cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că fără aceste sanțiuni, numărul morților era mai mare.

„Nu e cu totul întâmplător că astăzi acest sancțiuni sunt discutate, deși este evident pentru noi toți că au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului. Surprizătoare este perspectiva unor autorități care prin misiunea ori prin natura lor juridică au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății. Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”, a mai spus președintele.

Acesta a precizat că pericolul nu a trecut odată cu decizia CCR și că responsabilitățile cetățenilor sunt aceleași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.