ANAF, lovitură devastatoare în scandalul Smarfit. Peste 27,8 milioane lei, bază impozabilă...

ANAF, lovitură devastatoare în scandalul Smarfit. Peste 27,8 milioane lei, bază impozabilă stabilită suplimentar

5
DISTRIBUIȚI
Cosmin Șorban, acționarul majoritar de la Smartfit, a contestat raportul ANAF Sursă foto Facebook

Lovitură de proporții a inspectorilor ANAF în scandalul dintre asociații de la firma care administrează sălile din rețeaua Smartfit. ”În cadrul controlului realizat de ANAF la sediile Smartfit, nu au fost identificate nereguli, fapt confirmat de procesele verbale întocmite pentru toate cele trei săli. Nu au fost ridicate documente și nu există nicio legătură între control și vreo suspiciune de fraudă”, declara, în 26 septembrie 2019, Cosmin Șorban, acționarul majoritar al firmei Smart Fitness Studio SRL, cea care administrează sălile de fitness în sub cunoscutul brand Smartfit, după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că inspectorii Antifrauda au făcut un control surpriză.

Minciuna susținută de Șorban, care a eșuat de două ori să bage firma în insolvență pentru a-l elimina pe acționarul minoritar, este spulberată de raportul de inspecție fiscală, în care este analizată activitatea financiară în perioada 2014 – 2019 și care a fost finalizat recent.


Concluziile sunt devastatoare și confirmă acuzațiile aduse, de-a lungul timpului, de Silvia și Răzvan Irimescu.

Inspectorii de la Antifraudă au stabilit, în urma controlului, o bază impozabilă suplimentar de 27.834.626 lei și impozite și taxe suplimentar de plătit de către firmă în sumă de 1.968.058 lei la care se adaugă penalități, fiind descoperite o mulțime de ilegalități. Astfel, s-a stabilit că, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, peste 1,3 milioane lei au intrat în conturi ca depuneri din vânzări și înregistrate în evidența contabilă ca fiind creditări către firmă făcute de Cosmin Șorban. Inspectorii au stabilit că anterior acestei perioade creditările erau în sume fixe și erau efectuate personal de Șorban prin depuneri personale la bancă sau din conturile sale, nu de către angajați. ”Organele de inspecție fiscală au stabilit că aceste sume depuse în bancă de angajații societății Smart Fitness Studio SRL Timișoara cu titlul de depuneri încasări și care depășesc valoarea sumelor fiscalizate, reprezintă, în fapt, numerar încasat, venituri nefiscalizate, prin serviciile de recepție ale celor 3 puncte de lucru de la clienții societății pentru abonamentele achiziționate”, se arată în raportul celor de la Antifraudă.

O altă metodă prin care a fost fraudat bugetul de stat a fost ca instructorii să-și deschidă firme sau PFA-uri și să nu fie angajați. Inspectorii au constatat că, de fapt, ea vorba de o activitate dependentă a instructorilor față de Smartfit și impozitele trebuiau stabilite ca pentru salarii realizate în afara funcției de bază. În acest caz, baza impozabilă a fost majorată cu 2,7 milioane lei.

Cosmin Șorban a contestat concluziile inspectorilor de la Antifraudă și a acuzat că nu ar exista nicio problemă cu fiscalizarea veniturilor. Ba mai mult, a încercat să arunce ”pisica” în brațele lui Răzvan Irimescu, acuzându-l că sustrăgea bani din încasări pentru a-și construi casa, sume care ar fi fost acoperite de Șorban, dar nu l-a denunțat Poliția din ”profunda prietenie și responsabilitate umană  pe care acesta o purta(…) fiindu-i naș de cununie și naș de botez al ambilor săi copii”. Inspectorii au demontat toate susținerile lui Șorban legate de legalitatea operațiunilor financiare, chiar cu documentele bancare ale companiei.

5 COMENTARII

  1. Si despre cei de la Gym One care nu elibereaza chitante pentru nici un abonament sau nici macar daca cumperi o apa plata ce putem spune ? Cu antrenorii de acolo n-o fi aceiasi situatie ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.