E oficial: Cosmin Petruescu, noul „principal” al Ripensiei! Înţelegere pe termen lung...

E oficial: Cosmin Petruescu, noul „principal” al Ripensiei! Înţelegere pe termen lung semnată de „Conferenţiar”

0
DISTRIBUIȚI
Dumitru Mihu (stânga), alături de noul antrenor Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia Timişoara a ajuns la un acord cu lugojeanul Cosmin Petruescu pentru preluarea băncii tehnice din postura de antrenor principal. „Conferenţiarul”, fost antrenor la ASU Politehnica, a semnat un contract valabil pe nu mai puţin de trei sezoane.

Săptămâna trecută Dumitru Mihu, preşedintele roş-galbenilor, nu nega iar Cosmin Petruescu recunoştea că se află în negocieri avansate pentru a o prelua pe „Ripi”. Echipa timişoreană s-a despărţit de Alex Pelici, care a semnat cu Reşiţa şi s-a reorientat rapid. „Conferenţiarul” s-a aflat pe o listă finală scurtă, de trei-patru nume, dar a fost favoritul principal la preluarea postului.

Printre cele mai importante borne ale carierei de până acum a „Conferenţiarului” se numără promovările în B cu Auxerre Lugoj şi ACS Recaş, pe prima a şi condus-o la nivelul eşalonului secund.


Cel mai mult a activat în Liga a II-a chiar la concitadina ASU Poli, din vara lui 2018 până în toamna trecută. A antrenat-o de asemenea pe CSM Lugoj în C şi a fost „secund” în ligile superioare la ACS Poli.

„Mi s-a prezentat proiectul şi politica clubului, trebuie să recunosc că e o onoare şi o mândrie în acelaşi timp, după ASU Politehnica Timişoara, ca un alt club, mare brand din fotbalul autohton, s-a gândit să-mi propună un contract”, ne spunea Petruescu în urmă cu trei zile. Petruescu (42 ani) îi va avea în echipa tehnică la „Ripi” pe „secundul” Iulian Muntean şi pe antrenorul cu portarii Călin Frunză, roş-galbenii despărţindu-se şi de antrenorul secund Călin Mada după plecarea lui Pelici. Reamintim că din rândul jucătorilor primul la capitolul despărţiri e mijlocaşul dreapta George Monea.
„Noi îi urăm bun venit în familia noastră! Îi dorim mult succes și spor la treabă!”, se arată în anunţul oficial al clubului roş-galben.
Ripensia era clasată pe 13 la momentul „îngheţării” definitive a sezonului de Liga 2 pentru echipele sub locul 6. Timişorenii nu vor avea un obiectiv ambiţios imediat, dorind să construiască mai întâi o echipă, mai ales că oraşul de pe Bega suferă la capitolul infrastructură sportivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.