Bacalaureat 2020, prima probă: patru elevi au fost eliminați din examen, în...

Bacalaureat 2020, prima probă: patru elevi au fost eliminați din examen, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Patru elevi din județul Timiș care s-au prezentat, luni dimineață, la proba de Limba Română a Bacalaureatului au fost eliminați din examen pentru că au avut asupra lor echipamente informatice.

Potrivit inspectorului școlar general de Timiș, doi dintre elevii eliminați din examen sunt din Lugoj (Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu), unul din Peciu Nou (Liceul Teoretic) și unul din Timișoara (Liceul Tehnologic I.C Brătianu). Ei au avut cu ei, în sala de examen, telefoane și căști.

Dintre cei 4.373 de candidați înscriși la proba de Limbă Română, 4.258 s-au prezentat la examen și 115 au absentat.

Inspectorul școlar general Marin Popescu a declarat că nu au fost probleme la triajul epidemiologic și niciunul dintre elevii care s-a prezentat la centrele de examinare nu a avut temperatură peste 37.3 grade Celsius.

4.984 de elevi, absolvenți ai clasei a XII-a intră, luni, în examenul de Bacalaureat, în Timiș. Probele se desfășoară în 46 de licee din județ, iar lucrările vor fi evaluate în trei centre, toate organizate în Timișoara.

Dintre cei 4.984 de candidați, 1.207 sunt din promoții anterioare, iar 3.777 – din promoția curentă.


28 de centre de examen sunt în Timișoara, iar 18 în județ. Toate sălile de examen sunt supravegheate audio și video.

Elevii care sunt carantinați sau nu pot participa în această etapă a examenului, din perspectiva triajului epidemiologic, pot merge în etapa specială a examenului de Bacalaureat care va avea loc în 6 iulie, înscrierile fiind între 29 iunie – 3 iulie.

Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00 și pot fi depuse și transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.