Școala Duală Banat așteaptă o nouă generație de elevi meseriași. Care sunt...

Școala Duală Banat așteaptă o nouă generație de elevi meseriași. Care sunt avantajele de care beneficiază tinerii

0
DISTRIBUIȚI

Între 29 iunie și 6 iulie 2020 are loc prima etapă de înscriere la Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara, prima școală de tip dual din vestul țării.

Înscrierea se desfășoară în două etape. Prima etapă este între 29 iunie și 6 iulie, iar cea de-a doua etapă este între 22 – 24 iulie. Spre deosebire de anii trecuți, de această dată elevii trebuie să completeze fișa de opțiuni la secretariatul școlii generale în care au învățat. Pentru înscrierea la Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara, pe fișă se va selecta codul calificării dorite:

• Electromecanic utilaje și instalații industriale, cod fișă înscriere: 543
• Operator mașini cu comandă numerică (CNC), cod fișă înscriere: 530
• Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, cod fișă înscriere: 568

Elevii care studiază la Școala Duală Banat au parte de mai multe beneficii și avantaje. „Atât copiii, cât și părinții percep Școala Duală Banat ca un mediu sigur de învătământ, care le aduce elevilor numeroase beneficii în timpul celor trei ani de studii. Bursa lunară de 400 lei, masa și cazarea gratuită în căminul școlii sunt doar câteva dintre avantajele pe care le au elevii noștri.

O mare contribuție o au partenerii școlii, companii de top recunoscute la nivel național și internațional, care se implică în educația elevilor prin asigurarea burselor lunare și prin faptul că le oferă acestora oportunitatea de a învăța de la specialiștii lor, prin practică în interiorul companiilor. Mai mult decât atât, la finalul anilor de studiu, acestea le acordă elevilor prioritate la angajare.

Fiind prima școală de tip dual din vestul României, în decursul timpului ne-am format un sistem foarte bine pus la punct și o relație stabilă atât cu companiile partenere, cât și cu instituțiile locale. De exemplu, anul trecut, cu sprijinul Primăriei Timișoara, a fost renovat atelierul școlii, unde elevii deprind noțiunile inițiale în practica meseriei. Și, bineînțeles, pentru că școala înseamnă atât studiu, cât și recreere, elevii noștri au ocazia să se implice în diverse activități, precum competiții sportive, târguri și evenimente extra-școlare”, a transmis Luminița Filip, directoarea Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I.

Anii trecuți, toate locurile disponibile au fost ocupate.


Pentru mai multe detalii, elevii și părinții sunt invitați să acceseze site-ul școlii sau să sune la numărul de telefon 0256 225 905.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.