Manual util pentru tinerii instituționalizați. Ce cuprinde documentul

Manual util pentru tinerii instituționalizați. Ce cuprinde documentul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1328918573">

Proiectul „Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care”, finanțat prin programul european Erasmus + a fost derulat printr-un parteneriat în care au fost implicate opt instituții din patru țări europene, printre care Universitatea de Vest, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și SOS Satele Copiilor, România fiind și țara care a coordonat proiectul.

Principalul obiectiv al acestuia este de a oferi tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani care  încă se află în  sistemul de protecție a copilului ori l-au părăsit, ajutor pentru a-și valorifica posibilitățile pe care le au în viitor în mod optim. Sprijinul oferit vizează mai multe aspecte, precum locuințele, formarea tinerilor, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație sau integrare socială.

În cadrul acestei colaborări a fost editat manualul „Abilități de viață pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție rezidențial”, redactat în limba engleză și tradus în limbile țărilor participante la proiect – română, greacă, albaneză și portugheză.

Cele peste 250 de pagini ale manualului cuprind informații utile pentru cei care lucrează cu tineri instituționalizați, aflați la vârsta când trebuie să-și aleagă propriul drum și să știe cum se gestionează bugetul personal, să aibă niște repere în alegerea carierei, să cunoască drepturile angajatului, să comunice cu cei din jur și să opteze pentru un mod de viață sănătos.

În limba română au fost tipărite 500 de manuale pentru uzul managerilor de caz și a instructorilor de educație din cadrul DGASPC Timiș dar și a celor din cadrul altor direcții și ONG-uri care se ocupă de acești tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.