p>

Principalul obiectiv al acestuia este de a oferi tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani care încă se află în sistemul de protecție a copilului ori l-au părăsit, ajutor pentru a-și valorifica posibilitățile pe care le au în viitor în mod optim. Sprijinul oferit vizează mai multe aspecte, precum locuințele, formarea tinerilor, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație sau integrare socială.
În cadrul acestei colaborări a fost editat manualul „Abilități de viață pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție rezidențial”, redactat în limba engleză și tradus în limbile țărilor participante la proiect – română, greacă, albaneză și portugheză.
Cele peste 250 de pagini ale manualului cuprind informații utile pentru cei care lucrează cu tineri instituționalizați, aflați la vârsta când trebuie să-și aleagă propriul drum și să știe cum se gestionează bugetul personal, să aibă niște repere în alegerea carierei, să cunoască drepturile angajatului, să comunice cu cei din jur și să opteze pentru un mod de viață sănătos.
În limba română au fost tipărite 500 de manuale pentru uzul managerilor de caz și a instructorilor de educație din cadrul DGASPC Timiș dar și a celor din cadrul altor direcții și ONG-uri care se ocupă de acești tineri.