Locuitorii unui cartier din Timișoara, nemulțumiți după ce autoritățile au aprobat construirea...

Locuitorii unui cartier din Timișoara, nemulțumiți după ce autoritățile au aprobat construirea unui bloc într-o zonă de case, pe un teren de sport

0
DISTRIBUIȚI

Stadionul „Mănușarilor” din cartierul Ciarda Roșie este pe cale de dispariție, după ce pe acel loc a fost aprobată construcția unui complex de locuințe pe cinci niveluri. Chiar dacă proiectul a primit autorizațiile necesare pentru a intra în legalitate, faptul că o asemenea construcție a fost aprobată într-o zonă de case, cu costul dispariției unui teren de sport, a stârnit nemulțumirea timișorenilor care locuiesc în cartier.

„Terenul de fotbal al Manusarilor va fi inlocuit cu un complex de blocuri cu 210 apartamente pe 5 nivele + demisol + vreo 140 locuri de parcare – ceea ce va aglomera zona, va umple strazile de masini, va crea balcoane care vor face umbra caselor limitrofe si va face sa dispara singura zona verde din cartier. Spatiul avea destinatie sportiva dar s-a reusit scoaterea lui si schimbarea destinatiei”, a scris unul dintre locuitorii din zonă pe grupul de Facebook „Oamenii din Ciarda Roșie”.

Autorizația de construcție către SC Developers SRL, pentru adresa strada Theodor Pallady nr.


7, este datată chiar în ajunul Crăciunului trecut. Firma menționată este atât proprietar pe teren, cât și beneficiar al proiectului.

Terenul „Mănușarilor” este unul folosit de grupele de juniori ale echipei Ripensia Timișoara, dar și de echipa mare, pentru antrenamente. „Este în proprietatea unei firme, persoană privată. De aproape 15 ani. De fiecare dată gratuit ne-a permis să ne antrenăm. Şi îi mulţumim că am avut această posibilitate. Nu ştiu detaliile, am înţeles că există un proiect imobiliar. Am inţeles că nu a fost niciodată bază sportivă în acte. Nu sunt detalii care ne interesează. Eu mulţumesc că opt ani cât am folosit terenul ne-a lăsat să ne antrenăm (…) Mergeam şi cu prima echipă, chiar destul de mult timp”, a declarat Dumitru Mihu, preşedinte Ripenisa.

Locuitorii din zonă au început să strângă semnături pentru o sesizare colectivă, până ieri fiind strânse 185 de semnături. De asemenea, aceștia strâng bani pentru onorariul unui avocat care să le reprezinte interesele, existând suspiciunea că destinația terenului ar fi fost schimbată ilegal sau că autorizația de construcție a fost obținută după expirarea PUZ-ului. De asemenea, situația i-a fost semnalată primarului Robu în cea mai recentă conferință online, edilul-șef răspunzând, scurt, că va verifica situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.