Dascălii, în examen. Începe proba scrisă a Definitivatului

Dascălii, în examen. Începe proba scrisă a Definitivatului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

237 de candidați din județul Timiș sunt așteptați astăzi să participe la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ. Evaluări se vor susține la 35 de discipline.

În Timiș, examenul se desfășoară la Colegiul Național „C.D.Loga” din Timișoara, iar ca să participe la evaluare candidații trebuie să fi efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, să aibă calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar nu note mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

În fiecare sală de examen sunt repartizați maximum 10 candidați.


După ce primesc subiectele, candidații au la dispoziție patru ore să redacteze lucrările.

Cei mai mulți candidați sunt înscriși la Limba română și literatură pentru copii, metodica activității instructiv-educative din învățământul preșcolar – 62 de candidați; Limba și literatura română și matematică, metodica predării acestora – învățământ primar în limba română – 34 de candidați; Educație fizică și sport – specialitate și metodica predării acesteia – 30 de candidați.

„Având în vedere contextul pandemic care a impus o serie de restricții, inclusiv suspendarea cursurilor în școli, începând cu data de 11 martie 2020, candidații au fost admiși la proba scrisă cu condiția susținerii unei singure inspecții la clasă, spre deosebire de anii anteriori, când se susțineau două inspecții. De asemenea, candidații au avut posibilitatea să solicite echivalarea rezultatului obținut la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat. Au beneficiat de această măsură specială 32 candidați. De asemenea, portofoliul profesional a fost transmis online la inspectoratul școlar, spre evaluare”, transmite inspectorul general școlar de Timiș, Marin Popescu.

Primele rezultate vor fi afișate în 29 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, după afișarea rezultatelor și în 30 iulie, până la ora 12. Rezultatele finale vor fi date în 4 august.

La nivel național, examenul este susținut de peste 6.700 de candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.