Două persoane din focarul de coronavirus de la Făget au murit. Încă...

Două persoane din focarul de coronavirus de la Făget au murit. Încă cinci cazuri de infectare confirmate

0
DISTRIBUIȚI

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus din focarul de la Făget a ajuns la 52, iar două persoane testate pozitiv au murit. Situaţia se complică odată cu procesarea rezultatelor de la laborator. Autorităţile încep operaţiunile de dezinfectare a spaţiilor publice, a transmis Mediafax.

Făgetul este primul oraş din România care a intrat în carantină după noua lege şi, totodată, aici este cel mai mare focar de infecţie cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, de la nivelul judeţului Timiş.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş monitorizează evoluţia situaţiei din zonă care este într-o dinamică continuă.

S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localităţii care au fost cooptati cu contactarea şi monitorizarea din punct de vedere medical a contacţilor izolaţi la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă.

În paralel, primarul din Făget a început să distribuie măşti gratuite, atât în oraş, cât şi în cele trei sate aparţinătoare, pentru care s-a impus de asemenea, carantina: Colonia Mică, Bichigi şi Temereşti.


În primă fază, edilul va împărţi 15.000 de măşti de protecţie, primite de la Consiliul Judeţean Timiş.

În acest moment, în județul Timiș, numarul total de persoane internate confirmate cu COVID-19 este de 169, nouă dintre pacienți fiind internați la Terapie Intensivă. De la începutul pandemiei, în județ au murit 67 de persoane infectate cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.