La mulți ani, Bujor Hariga!

La mulți ani, Bujor Hariga!

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timişorean Bujor Hariga își aniversează astăzi ziua de naștere, drept pentru care, alături de numeroşii săi fani, îi urăm un sincer „La Mulţi Ani!”. „Hari“ – aşa cum îi spun prietenii – a fost profesorul de chitară al multor muzicieni recunoscuţi ca Mircea Bunea sau Horea Crișovan și a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă din partea Primăriei Timişoara pentru întreaga sa activitate în anul 2007.

„M-am apucat de cântat la chitară în clasa a 9-a, pe o chitară pe care mi-am zgâriat notele, după o metodă germană. Efectiv, am scrijelit notele şi am învăţat muzică după partiturile de pian ale surorii mele. Ea făcea şcoala de muzică.


Pe mine nu m-au dat la şcoala de muzică, au zis că nu poţi întreţine o familie din meseria asta, şi pe bună dreptate“, îşi aminteşte muzicianul care a format o sumedenie de talente.

Un autodidact, Hari a reuşit să „prindă“ secretele muzicii prin metode cât se poate de ingenioase şi a avut ocazia să cânte pe instrumente mai mult sau mai puţin convenţionale.

„Prima trupă în care am cântat a fost formaţia liceului numărul zece (actualul Colegiu Bănăţean) unde un inginer de la IRET bobinase doze după nişte poze. Am fost în prima clasă specială de fizică din oraş, eram practic nişte cobai. Ca să învăţ, luam un magnetofon de la club, de seara până dimineaţa. Scoteam piese de pe el, ascultam melodiile şi le scriam acordurile. Maică-mea mă verifica“, îşi aminteşte muzicianul despre începuturi.

După ce a intrat în Formaţia Universităţii, care purta numele de Styx, Hari a făcut parte şi din formaţia Politehnicii, alături de care susţinea concerte în fiecare sâmbătă în locaţia care astăzi adăposteşte Park Place-ul, iar mai târziu, alături de trupa Cascada, a luat premiul întâi la Cântarea României.

După o perioadă în care a cântat la barul de la Continental pentru a-şi face „bani de scule“, Bujor a intrat în Pro Musica, alături de care a trăit clipe extrem de frumoase. De-a lungul anilor, „Hari“ a cântat într-o serie de formule și a fost recompensat cu aplauze sincere din partea melomanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.