Noua lege privind carantina și izolarea a fost votată în Camera Deputaților

Noua lege privind carantina și izolarea a fost votată în Camera Deputaților

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1361130283">

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, joi, în Camera Deputaților, 266 de parlamentari votând „pentru”.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, joi, în Camera Deputaților.

Au fost 266 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă”, 8 abțineri, iar un deputat nu a votat.

Urmează vot pe această lege în Senat, care este for decizional.

Proiectul de lege a fost realizat de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

Una dintre prevederile relevante în situația actuală se referă la persoanele asimptomatice, dar purtătoare ale unei boli, pentru care „izolarea se va realiza la domiciliu sau locația declarată, cu excepția situațiilor în care, pe baza informațiilor științifice oficiale referitoare la tipul agentului patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate, se impune izolarea acestor persoane în unitățile sanitare, prevăzute prin hotărâre a Guvernului”.

Textul complet al legii poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.