Ripensia a oficializat al doilea transfer. Noul jucător a fost accidentat o...

Ripensia a oficializat al doilea transfer. Noul jucător a fost accidentat o durată lungă de timp

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia a anunţat astăzi a doua înregimentare din „afara” clubului. După fundaşul Nenad Lalic, aşa cum era de aşteptat, a semnat cu roş-galbenii şi mijlocaşul ivorian Stephan Coulibaly. Acesta suferise o accidentare gravă când evolua la UTA, dar e aşteptat să intre curând în programul normal al echipei.

Yuri Stephane Coulibaly, pe numele său complet, are 21 de ani şi 1,80 metri înălţime. Evoluează pe postul de mijlocaş central defensiv şi precedenta sa echipă a fost UTA, unde a bifat 19 apariţii la nivelul Ligii 2, înainte să se accidenteze, devenind indisponibil în iarna dintre 2018 şi 2019 din cauza problemelor la ligamentul unui genunchi. Jucătorul a sosit în cantonamentul de la Buziaş şi s-a pregătit separat de restul echipei timişorene. La fel ca Lalic (ex-Alfa Modrica, Bosnia 2), jucătorul originar din Coasta de Fildeş a semnat pe trei ani de zile.

Antrenorul Cosmin Petruescu a vorbit după remiza de ieri de la Severin, 2-2 cu FC U Craiova, despre ambii noi elevi.


În privinţa fundaşului sârb există temeri că acesta ar fi suferit o accidentare. ”Mă bucur și pentru Lalic, că s-a integrat foarte bine în colectivul nostru. A avut o prestație bună. Sper să nu fie nimic grav în ceea ce privește accidentarea lui. A spus că a resimțit dureri la gleznă și am preferat să-l înlocuim, pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Coulibaly arată o dorință mare de a reveni în circuit, are o calitate fotbalistică indiscutabilă. Îl știu de pe vremea când juca la UTA. Pentru el este foarte important acum să fie recuperat 100% din punct de vedere medical, lucru pe care staff-ul nostru medical ni l-a confirmat. Urmează un program intens de pregătire cu preparatorul nostru fizic și sperăm să-l integrăm și pe el cât mai repede în colectiv. Din punct de vedere al jocurilor, nu cred că poate fi folosit în următoarele săptămâni. Dar, este un fotbalist tânăr, dornic de afirmare și sunt convins că împreună vom realiza lucruri frumoase la Ripensia”, a declarat Cosmin Petruescu pentru site-ul oficial al lui „Ripi”.

Roş-galbenii au avut în această vară o listă mult mai „impresionantă” de plecări, zece jucători au părăsit gruparea roş-galbenă, ultimul fiind ex-căpitanul Claudiu Apro, care a fost transferat la Csikszereda.

Ripensia și-a stabilit și datele următoarelor două teste: sâmbătă, 1 august, ora 11.00, roş-galbenii vor întâlni Șoimii Lipova, respectiv miercuri, 5 august, tot de ora 11.00, adversarul va fi CSU UVT, joc care era iniţial programat mai devreme vara aceasta. Ambele partide vor fi pe arena „Electrica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.