Un nou succes la negocieri: ASU Politehnica l-a păstrat şi pe Sergiu...

Un nou succes la negocieri: ASU Politehnica l-a păstrat şi pe Sergiu Popovici. Alb-violeţii au un nou club partener în oraş

0
DISTRIBUIȚI
Sergiu Popovici, în acţiune contra Rapidului

Suporterii alb-violeţilor s-au temut degeaba în această vară în privinţa unei remanieri a lotului pregătit de Octavian Benga. Astăzi, ASU Politehnica a ajuns la un acord şi cu ultimul senior care putea părăsi clubul fiind la final de contract. E vorba de Sergiu Popovici, care, la fel ca ceilalţi jucători care şi-au prelungit înţelegerile, a semnat un nou contract valabil pe un an de zile, cu drept de prelungire pe încă un sezon.

Popovici (27 ani) semnase doar pe şase luni în iarnă, când a sosit la ASU Poli. Experimentatul fundaş stânga venise după o accidentare suferită când era jucătorul lui Hermannstadt în elită. Din cauza pandemiei a apucat doar 170 de minute oficiale la noul club şi risca să plece după apariţii doar cu Rapid şi Chiajna. Jucătorul a aşteptat mult timp şi o ofertă superioară, inclusiv din Ungaria, dar în cele din urmă a ales să rămână pe Bega. Originar din Făget, Sergiu Popovici a mai jucat pentru cluburi precum Dinamo şi FC Vaslui, în elită, dar a şi debutat la o echipă timişeană în B la o vârstă fragedă, e vorba de Fortuna Covaci, care-l împrumutase de la LPS Banatul.

Tot pe un an cu drept de prelungire au mai semnat în această vară: Ionuţ Coadă, Alexandru Pop, Alexandru Munteanu şi Bogdan Vasile. La capitolul plecări au rămas doar trei nume: Alex Cherecheş (Chiajna), Dragoş Săulescu (Filiaşi) şi Radu Motreanu.

Prioritate la junii talentaţi ai Electricii

ASU Politehnica îşi trimite generaţia 2003 să evolueze pentru Fortuna Becicherecu Mic în C în acest sezon în urma unui acord semnat pe 1 iulie.


De azi, clubul viola are însă şi un nou partener local, cu rol „invers”, adică de a alimenta clubul din B cu tineri de perspectivă. E vorba de ACS Electrica 1929 Timişoara, club dedicat creşterii copiilor şi juniorilor. În urma acestui parteneriat Politehnica va avea întâietate în alegerea jucătorilor talentaţi din pepiniera de la Gara Mică. În primăvară, echipa de ligă secundă l-a folosit pe Nicolae Sofran, jucător format chiar la Electrica. Din aceeaşi generaţie a alb-albaştrilor a plecat la UTA şi David Miculescu.

“Este de fapt o continuare a ceea ce ne-am angajat în această perioadă. Încercăm să stabilim acorduri cu toate centrele de copii şi juniori, pentru a identifica acei sportivi, care într-un viitor apropiat să devină valori necesare, atât pentru prima echipă, cât şi pentru un eventual transfer spre binele jucătorului şi al clubului nostru. Aşa cum se ştie, Electrica a fost întotdeauna o mare pepinieră de jucători. Chiar şi actualmente, jucătorul Sofran este crescut de cei de la Electrica şi desigur va fi unul dintre jucătorii pe care noi ne vom baza în continuare. Sunt bucuros că am semnat acest acord pentru că e un pas înainte în a consolida clubul nostru şi din punct de vedere al reprezentativităţii lui”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele lui ASU Politehnica.

“Ne bucurăm că am reuşit să încheiem acest protocol cu Politehnica, pentru a putea să le oferim copiilor şi juniorilor din cadrul clubului noi perspective. Acordul este încheiat pe o perioadă de doi ani, cu posibilitate de prelungire şi sunt stipulate anumite bonificaţii financiare care pot fi acordate clubului nostru în funcţie de perioada de utilizare a acestor jucători în cadrul clubului Politehnica, acesta având şi o prioritate de selecţie a jucătorilor”, a precizat Marcel Nicola, preşedintele ACS Electrica 1929 Timişoara. Clubul de la Gara Mică e considerat continuatorul Progresului, club care a reprezentat oraşul de pe Bega şi în B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.